Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mazda i-Activ (AWD): Κορυφαίες ικανότητες σε όλα τα τερέν (+video)

Ελλάδα 10:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda i-Activ (AWD): Κορυφαίες ικανότητες σε όλα τα τερέν (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mazda i-Activ (AWD): Κορυφαίες ικανότητες σε όλα τα τερέν (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το σύστημα 4κίνησης (AWD) i-Activ της Mazda λειτουργεί προσφέροντας δυνατότητες δυναμικής οδήγησης και οικονομίας, κάτω από όλες τις συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών, η Mazda διοργάνωσε μία οδηγική περιπέτεια.

Το Mazda CX-30 με το All-Wheel Drive σύστημα i-Activ δοκιμάστηκε για πάνω από 800 χλμ. διασχίζοντας το ανατολικό Καζακστάν μέχρι τα σύνορα της Κίνας, σε μία διαδρομή που περιλάμβανε και κομμάτια από το θρυλικό ‘δρόμο του μεταξιού’, εξερευνώντας την άγρια ομορφιά των απομακρυσμένων περιοχών της κεντρικής Ασίας.

Η τελευταία αυτή περιπέτεια της Mazda, που έλαβε χώρα φέτος πριν να επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω Covid-19, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το 2018 στη Σιβηρία.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την εκδήλωση η Mazda έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διέσχισε τη λίμνη Βαϊκάλη της Σιβηρίας με αυτοκίνητα κανονικής παραγωγής, τα οποία πολλές φορές οδηγούνταν σε απάτητες παγωμένες εκτάσεις, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις εκπληκτικές ικανότητες του συστήματος 4κίνησης i-Activ του CX-5.

Tο Epic Drive (όπως το ονόμασε η εταιρεία τις «ακατόρθωτες» αποστολές) συνεχίστηκε με το Mazda CX-30 του 2020 στο Καζακστάν.

Με τη νέα «αποστολή», η Mazda έθεσε την τέλεια επίδειξη του συστήματος τετρακίνησης i-Activ. Διαθέτοντας τη νέα γενιά Skyactiv-Vehicle Architecture της Mazda, η εξελιγμένη γενιά του συστήματος i-Activ AWD του CX-30, λειτουργεί σε συνεργασία με το G-Vectoring Control (GVC) για τον έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, παρέχοντας μια ακόμα πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Advertisement

Χάρη στο πρόσφατα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και τις νέες τεχνολογίες περιορισμού των τριβών, το σύστημα i-Activ AWD της Mazda προσφέρει μια εκλεπτυσμένη και σταθερή οδήγηση σε οποιαδήποτε οδηγική κατάσταση, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει πραγματική οικονομία καυσίμου, σχεδόν ισοδύναμη με ένα όχημα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της Mazda έχει εμπλουτιστεί με τη λειτουργία «ανίχνευσης κατακόρυφου φορτίου» και στους τέσσερεις τροχούς, και λειτουργεί σε συνδυασμό με το GVC (G-Vectoring Control) για τον έλεγχο της κατανομής της ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, ενισχύοντας το βαθμό πρόσφυσης ανεξάρτητα από τον τρόπο και τις συνθήκες οδήγησης. Μειώνει επίσης σημαντικά τις μηχανικές απώλειες και συμβάλλει στη βελτίωση της κατανάλωσης.

Advertisement

Οι νέες τεχνολογίες μείωσης τριβής περιλαμβάνουν ένα ελαστικό αποσβεστήρα μέσα στον κινητήρα, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις διακυμάνσεις της ροπής που στέλνεται στο πίσω διαφορικό και μια νέα ρύθμιση που εφαρμόζει μια μικρή διαφορά στην αναλογία επιβράδυνσης μεταξύ της ισχύος του εμπρός και του πίσω διαφορικού. Ρυθμίζοντας γρήγορα την κατανομή ροπής μόνο όταν είναι απαραίτητο, το σύστημα εξασφαλίζει άμεση απόκριση και βελτιωμένη οικονομία, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Το πίσω διαφορικό ελαχιστοποιεί τις μηχανικές απώλειες υιοθετώντας ρουλεμάν με λιπαντικό χαμηλού ιξώδους, με μία διάταξη που αποθηκεύει το λιπαντικό στο πάνω μέρος και παρέχει μόνο την απαραίτητη ποσότητα λαδιού, όπου και όταν απαιτείται. Ενεργώντας σε συνδυασμό, αυτά τα συστήματα αυξάνουν την ακρίβεια της μονάδας ελέγχου της 4κίνησης (AWD) περιορίζοντας σημαντικά τις συνολικές μηχανικές απώλειες.

Advertisement

Στην αρχή της στροφής, το σύστημα AWD θα διατηρήσει την υπάρχουσα κατανομή ροπής εμπρός/πίσω για να δώσει προτεραιότητα στην καλύτερη απόκριση μέσω του ελέγχου ροπής της μονάδας GVC. Μετά την είσοδο στη στροφή, το σύστημα AWD αυξάνει σταδιακά το ποσοστό της ροπής που αποστέλλεται στους πίσω τροχούς ώστε να εξασφαλιστεί ουδέτερη συμπεριφορά και σταθερότητα μέσα στη στροφή. Η συνεργασία με το GVC βελτιώνει επίσης σημαντικά την απόκριση των πίσω τροχών και τη γραμμικότητα σε σχέση με τις εντολές του οδηγού στο γκάζι. Κατά την επιτάχυνση, η ροπή κατανέμεται περισσότερο στους πίσω τροχούς, και κατά την επιβράδυνση περισσότερο στους εμπρός, μεγιστοποιώντας το επίπεδο πρόσφυσης και των τεσσάρων ελαστικών. Βελτιώνει επίσης τη δυνατότητα ελέγχου, οπότε το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται καλύτερα στις εντολές του οδηγού στο τιμόνι.

Πρόκειται για ένα σύστημα τετρακίνησης που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πραγματική ευελιξία. Η άνω των 800 χιλιομέτρων διαδρομή Epic Drive προσέφερε έναν πραγματικό συνδυασμό συνθηκών οδήγησης υποβάλλοντας το CX-30 και το συγκεκριμένο σύστημα σε κάθε είδος δοκιμασία – από δρόμους πόλης και μοντέρνους αυτοκινητόδρομους, μέχρι δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές και off-road χωματόδρομους.

Μια γερή δόση αδρεναλίνης και απίστευτων δυνατοτήτων του συστήματος i-Activ της Mazda, μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω βίντεο:

Θέλετε να οδηγήσετε κάποιο από τα μοντέλα της MAZDA; Αν ναι, πατήστε εδώ : https://www.mazda.gr/Test-drive

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Mazda MX-30 (+video)
Τριάντα χρόνια ιστορίας των MX μοντέλων της Mazda
Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία