Live Κίνηση
Περισσότερα
Mazda 2021

Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία

Mazda 2021

Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία

Mazda 2021

Η σιλουέτα και η απόχρωση είναι τα πρώτα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα αυτοκίνητο, γι’ αυτό και η Mazda επενδύει επάνω σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προηγμένη διαδικασία βαφής, ώστε να ταιριάζει στην εκλεπτυσμένη σιλουέτα, η οποία φέρει τη σφραγίδα του KODO Design. Αποχρώσεις όπως το Soul Red Crystal και το Polymetal Grey είναι απόλυτα χαρακτηριστικές και αποτελούν «σήματα κατατεθέν» επάνω στα ιαπωνικά μοντέλα.

Το Takuminuri είναι ένα προϊόν που προκύπτει μετά από πολλές δεκαετίες εμπειρίας με υλικά και τεχνικές, τις οποίες μόνο η Mazda εφαρμόζει, χαρίζοντας υψηλή ακρίβεια και βαθιά αγάπη. Οι ιδιαίτεροι χρωματικοί συνδυασμοί έχουν τις ρίζες τους από τα πρώτα μοντέλα της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Έντονα και ζωηρά χρώματα

Το Mazda-Go Type GA είναι το τρίτροχο φορτηγό της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένες μονάδες το 1938 σε χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Μια ξεχωριστή πινελιά για τα δεδομένα της κατηγορίας και της εποχής. Το 1960 η Mazda λάνσαρε το R360 με τη χρωματική παλέτα να διαθέτει πολλά ζωντανά χρώματα όπως είναι το ανοιχτό πράσινο, το ανοιχτό μπλε και το κόκκινο. Αυτό έκανε την ιαπωνική φίρμα να διαφοροποιείται από το «λευκό» μοτίβο που επικρατούσε εκείνη την εποχή στους δρόμους. Παράλληλα, το R360 κέρδισε τα 2/3 της αγοράς της Ιαπωνίας εκείνη την εποχή και ένας από τους λόγους ήταν οι χρωματισμοί, καθώς και οι δυνατότητες διχρωμίας.

Advertisement

Καθώς η Mazda επέκτεινε τη σειρά μοντέλων της στη δεκαετία του 1960, προσέφερε αποκλειστικά μεταλλικά φινιρίσματα σε συμπαγή και μεσαία μοντέλα. Το Mazda Luce (1966-73), μπορούσε να παραγγελθεί σε χρυσό ή ασήμι χρώματα που σχετίζονται με την πολυτέλεια και την ταχύτητα, τονίζοντας -ταυτόχρονα- ένα σπορ, κομψό σχέδιο, το οποίο δεν σχεδιάστηκε από κανέναν άλλο από τον «ανερχόμενο» θρύλο Giorgetto Giugiaro. Το Luce ήταν ένα από τα πρώτα διεθνώς περιζήτητα μοντέλα από την Ιαπωνία.

Advertisement

Το Mazda 323 «φώτισε» τους δρόμους της Ευρώπης

Μετά από αρκετά χρόνια και την ανάμιξη της Mazda με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 1977 αποτέλεσε για την εταιρεία μια εξαιρετική χρονιά. Λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά Mazda 323, η οποία συνδυάζει μια ευρωπαϊκή εμφάνιση με μια σειρά από έντονα χρώματα όπως το Muscat Green, το Impulse Blue, το Grand Prix Red και το Sunbeam Silver Metallic.

Advertisement

Μιλώντας για ζωηρά χρώματα, το αποκορύφωμα της «πολύχρωμης» περιόδου της Mazda ήταν το 1991, όταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο, με αριθμό 55 και χρώματος πράσινο – πορτοκαλί, Mazda 787B, είδε την καρό σημαία στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Το Mazda MX-5 εισήγαγε πολλά νέα χρώματα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Έχει παρουσιάσει μια μεγάλη γκάμα φινιρισμάτων, από πρότυπα σπορ αυτοκινήτων όπως το Classic Red και το British Racing Green, έως και πιο ζωηρά χρώματα ειδικής έκδοσης όπως το Sunburst Yellow Sunburer’s (1995), το Spirited Green (Karai, 2011) και το Racing Orange (30th Anniversary, 2019).

Κόκκινο της… «ψυχής»

Η Mazda είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το κόκκινο χρώμα της, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012, ωστόσο δέχεται συνεχή βελτίωση με στόχο τη δημιουργία του ομορφότερου κόκκινου του κόσμου. Μέχρι στιγμής, κανένα κόκκινο δεν εκπέμπει τόσο μεγάλο συναίσθημα όσο το Soul Red Crystal, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα σημερινά μοντέλα. Η κόκκινη απόχρωση φέρει τρία ειδικά στρώματα χρώματος και κάθε ένα συμπληρώνουν το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Θέλετε να οδηγήσετε κάποιο από τα μοντέλα της MAZDA; Αν ναι, πατήστε εδώ : https://www.mazda.gr/Test-drive

Διαβάστε επίσης:
Η Ιαπωνική αξιοπιστία της Mazda τώρα ακόμα πιο προσιτή
Mazda: Η ιστορία του σήματός της
100 χρόνια Mazda σε 1 λεπτό (+video)