Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mazda 2: Πολυτέλεια σε αστικό περιβάλλον

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda 2: Πολυτέλεια σε αστικό περιβάλλον

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mazda 2: Πολυτέλεια σε αστικό περιβάλλον

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Mazda2 είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοντέλο χάρη στο υψηλό επίπεδο ποιότητας, που καταρρίπτει το μύθο ότι η αξία ενός αυτοκινήτου είναι ευθέως ανάλογη του μεγέθους του.

Advertisement
Advertisement

To Mazda2 διαθέτει σοφιστικέ design, νέες τεχνολογίες Skyactiv και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας i-Activsense. Εισάγει απαράμιλλα στάνταρ ποιότητας στην κατηγορία, εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και οδηγική απόλαυση.

Οι σχεδιαστές του Mazda2 πέτυχαν να δώσουν στο μικρό hatchback την αίσθηση του πλάτους, της σταθερότητας και την κομψότητα, αφαιρώντας τις περιττές σχεδιαστικές λεπτομέρειες μέσα από ένα απλοποιημένο αλλά εντυπωσιακό ταυτόχρονα, design. Οι απλές αλλά στιλάτες γραμμές του αμαξώματος, με έμφαση στη οριζόντια σχεδίαση ενισχύουν την εικόνα του πλάτους και του χαμηλού κέντρου βάρους.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε τη δοκιμή του Mazda 2 εδώ

Οι χρωματικοί συνδυασμοί και το τέλειο φινίρισμα του εσωτερικού αναδεικνύονται σημαντικά χάρη στην προσθήκη τριών αποκλειστικών πακέτων διακόσμησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται : μοντέρνες δερμάτινες ταπετσαρίες, επενδύσεις θυρών και ταμπλό, διακοσμητικά πλαίσια στους αεραγωγούς του air-condition, που ενισχύουν τόσο την εικόνα όσο και την αίσθηση της αφής στο εξαιρετικά ποιοτικό και αναβαθμισμένο εσωτερικό.

Advertisement

Θόρυβος; Ποιος θόρυβος;

Η παχύτερη επένδυση της οροφής, η προσθήκη ελαστικής τσιμούχας στις πίσω πόρτες και το υλικό απόσβεσης των κραδασμών στο εσωτερικό των πίσω θόλων, παρέχουν βελτιωμένο βαθμό ηχομόνωσης, ιδιαίτερα για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Οι βελτιώσεις των αμορτισέρ και τα ελαστικά που έχουν εξελιχθεί πρόσφατα, περιορίζουν επίσης τους κραδασμούς από το δρόμο και μειώνουν τους αεροδυναμικούς θορύβους.

Advertisement

Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις ελαχιστοποιούν τους ήχους που περνούν μέσα στην καμπίνα και βοηθούν στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ανακλάσεων του ήχου, εξασφαλίζοντας ένα ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον που οριοθετεί νέα πρότυπα και καθιστά το Mazda2 ως ορόσημο στον τομέα της εσωτερικής ησυχίας, στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων.

Τεχνολογίες από… μεγαλύτερα “αδέρφια”

Advertisement

Το σύστημα GVC Plus είναι μία τεχνολογία που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα χρησιμοποιώντας τα φρένα ώστε να ελέγξει τις τάσεις περιστροφής στον κάθετο άξονα του αυτοκινήτου (yaw control), επιπλέον της λειτουργίας μέσω του κινητήρα του απλού GVC.

Skyactiv-G 1.5 – Ένας αλλά, Λέων

Το Mazda2 προσφέρεται με 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 1.5, μπροστινή κίνηση και ιπποδύναμη 90 PS, και εκδόσεις MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle), με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η έκδοση των 90 ίππων αποδίδει τη μέγιστη ισχύ στις 6000 rpm και τη μέγιστη ροπή των 148 Nm στις 4000 rpm. Επιταχύνει το Mazda2 απο 0-100 km/h σε 9,8 δλ. και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 183 km/h. Η κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο είναι 4.1 l/100km και οι εκπομπές του CO2 είναι μόλις 94 g/km.

Skyactiv-eSync

Οι τεχνολογίες εξηλεκτρισμού με την ονομασία Skyactiv-eSync της Mazda σε συνδυασμό με τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες Skyactiv της μάρκας, δεν επιτυγχάνουν μόνο σημαντική μείωση της κατανάλωσης και περιορισμό των εκπομπών του CO2, αλλά βελτιώνουν παράλληλα και την ποιότητα της εμπειρίας οδήγησης.

Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες επιτυγχάνουν ομαλές, οικονομικές και δυναμικές επιδόσεις, συνδυάζοντας αρμονικά όλες τις λειτουργίες των κινητήρων και των συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κινητήρα, της μετάδοσης και των φρένων.

Τo Mazda2 εφοδιάζεται με διευρυμένη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνει : Φωτιστικά σώματα LED στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, προαιρετικό σύστημα ενεργών προβολέων (Adaptive LED Headlights – ALH), εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης πέδησης σε πόλη (Advanced Smart City Brake Support – Advanced SCBS), προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist System-LAS), σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (Traffic Sign Recognition-ΤSR) και ορατότητα 360° με εμπρός αισθητήρες πάρκινγκ και τα δύο προαιρετικά σε εκδόσεις ανώτερου επιπέδου εξοπλισμού.

Θέλετε να οδηγήσετε κάποιο από τα μοντέλα της MAZDA; Αν ναι, πατήστε εδώ: https://www.mazda.gr/Test-drive

Διαβάστε επίσης:
Το νέο Mazda 2 στην Ελλάδα (+τιμές)
Τριάντα χρόνια ιστορίας των MX μοντέλων της Mazda
Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία