Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Βήμα τίτλου για Rovanpera! (+video)

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Βήμα τίτλου για Rovanpera! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Βήμα τίτλου για Rovanpera! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο εορτάζων Kalle Rovanpera πέρασε στην πρωτοπορία του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας από το πρωί της τρίτης ημέρας. Το γεγονός καθιστά εξαιρετικά πιθανή την στέψη του μετά το τέλος του αγώνα!

Advertisement
Advertisement

Ο Kalle κέρδισε τις τρεις από τις έξι ειδικές της ημέρας (τις υπόλοιπες τις πήρε ο Breen) και ήδη μετά την δεύτερη δοκιμασία της ημέρα είχε πάρει κεφάλι στον αγώνα. Νωρίτερα στην πρώτη θέση είχε βρεθεί ο Evans εκμεταλλευόμενος τις χρονικές τιμωρίες των Rovanpera και Tannak.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της 2ης ειδικής της ημέρας, ο Elfyn έχασε τον έλεγχο του Yaris τραυματίζοντας το αμάξωμα σε αρκετά σημεία. Από την σύγκρουση είχαν τρυπήσει και τα ψυγεία του αυτοκινήτου αναγκάζοντας τους Evans και Martin να τα γεμίζουν… καθ’ οδόν προς την 3η ειδική με νερό που είχαν προς πόση! Τελικά, όμως, οι κριτές θα τους ανάγκαζαν να εγκαταλείψουν.

Advertisement
Advertisement

Στην οποία 3η ειδική της ημέρας -και 10η συνολικά του αγώνα- θα είχαμε το εντυπωσιακό τουμπάρισμα του Greensmith. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει κόκκινη σημαία στη δοκιμασία. Στην κορυφή, εν τω μεταξύ, ο Tannak δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Rovanpera.

Η κατάσταση θα χειροτέρευε όταν στον Εσθονό θα επιβάλλονταν συνολικά 15 δευτερόλεπτα ποινής λόγω μη ορθής λειτουργίας του υβριδικού συστήματος. Συγκεκριμένα, ο  Tanak έπαιρνε περισσότερη ισχύ, από όση επιτρέπουν οι κανονισμοί. Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για λάθος των μηχανικών κατά τη ρύθμιση του συστήματος.

Advertisement

Όμως, η ποινή παρέμεινε και ο Tanak θα έχανε και την 2η θέση από τον Ogier. Ο Γάλλος βρίσκεται 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera. Εάν μείνει έτσι η κατάταξη και αύριο, στον Rovanpera αρκεί η 4η θέση στην αυριανή Power Stage για να στεφθεί πρωταθλητής!


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της τρίτης ημέρας

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Έγινε της Κορέας
WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική
WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδία: Βραχεία κεφαλή Tanak