Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Τα Hyundai μπροστά-Εγκατέλειψε ο Evans!

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Τα Hyundai μπροστά-Εγκατέλειψε ο Evans!

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Τα Hyundai μπροστά-Εγκατέλειψε ο Evans!

ΑΓΩΝΕΣ

Η τελευταία ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ξεκίνησε με τις τρεις εναπομείνασες ειδικές διαδρομές. Αρχίζουμε και τελειώνουμε με την ΕΔ Ελευθεροχώρι ενώ μεσολαβεί η Ελάτια-Ρεγγίνι.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα για τον Evans εμφανίστηκαν πριν ακόμη αρχίσει η πρώτη ειδική της ημέρας. Ο Ουαλλός αντιμετώπισε βλάβη στο turbo καθ’ οδόν για την εκκίνηση. Μπόρεσε να κινήσει και πάλι το Yaris του, όμως το πρόβλημα δεν μπόρεσε να επιδιορθωθεί πλήρως. Έτσι, ο Evans εγκατέλειψε πριν πάρει εκκίνηση για την 14η ειδική του αγώνα.

Αντιθέτως, δυναμικά ξεκίνησε την ημέρα του ο Tanak, ο οποίος τα δίνει όλα για να ξεπεράσει τον teammate του Thierry Neuville. Ήταν ταχύτερος όλων κατά τουλάχιστον 17 δευτερόλεπτα, πλην του Neuville.

Advertisement
Advertisement

Ο Εσθονός δήλωσε ότι η ομάδα δεν έχει δώσει εντολές στους οδηγούς της. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Neuville, ο οποίος ήταν μόλις 2,9 δευτερόλεπτα αργότερος του Tanak στην ειδική. Τα Hyundai των Neuville, Tanak και Sordo παραμένουν στο 1-2-3, με την ομάδα να πηγαίνει για ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Δηλώσεις 14ης Ε.Δ

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Δεν έχουμε εντολές από την ομάδα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε το πρώτο τριπλό podium για τη Hyundai. Ήμουν προσεκτικός στην ειδική, είναι πολύ σκληρή, πρέπει να διαχειριστώ τη διαφορά και να πάω χωρίς άγχος στην power stage».

Advertisement

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Πίεσα. Ίσως δεν είναι αρκετό, αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν πήρα κάποιες εντολές από την ομάδα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA «Λυπάμαι για τον Evans, έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Θα μας έβαζε πίεση. Τα ράλλυ δεν είναι δίκαια, αλλά έτσι είναι».

Advertisement

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS «Κάναμε μια καλή ειδική, χωρίς λάθη. Η ειδική δεν είναι εύκολη, η επιφάνεια είναι ήδη σκληρή».

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE : “Εύκολα το διασκεδάζει όταν ξεκινάς από καλή θέση. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό!”.

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON «Ήθελα να κάνω μια νέα αρχή, αλλά είναι δύσκολο. Kάναμε κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο».

Advertisement

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN «Οι ελπίδες μας για νίκη στην power stage είναι πολύ μικρές ή μηδαμινές. Δεν έχουμε την ταχύτητα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM «Το αυτοκίνητο έχει καλή αίσθηση. Είμαι χαρούμενος. Οι συνθήκες ήταν καλές στην ειδική, δεν υπήρχαν εκπλήξεις».

Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON «Χτες είχαμε ένα πρόβλημα και δεν έπαιρνε μπροστά ο κινητήρας. Αυτή η ειδική γλίστραγε πολύ και είχαμε αρκετή υπερστροφή. Είναι μια μέρα από την οποία θα μάθουμε πολλά και θα το ευχαριστηθούμε».

 

 

Ημερομηνία: 11/9/2022
Μέρα: 4
Flash N°: 18
Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 14 – Ελευθεροχώρι 1
Μήκος: 16,90 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια
Συνθήκες οδοστρώματος: Σκληρό χώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: «1-2-3» τα Hyundai
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Επόμενο «θύμα» ο Lappi
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το «αμείλικτο» Ράλλυ των Θεών