Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδία: Βραχεία κεφαλή Tanak

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδία: Βραχεία κεφαλή Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδία: Βραχεία κεφαλή Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak έκλεισε στην πρωτοπορία και την δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό δεν ήρθε εύκολα.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας στην χώρα των Kiwi έκρυβε αρκετές ανατροπές μέχρι στιγμής. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ είχαμε τρεις διαφορετικούς πρωτοπόρους. Οι Breen, Ogier και Tanak όλοι είχαν πάρει τα ηνία σε κάποια στιγμή. Όμως, ό Εσθονός τελείωσε την ημέρα πρώτος, τελικά για μόλις 0,2 δευτερόλεπτα από τον Elfyn Evans της Toyota.

Για τον Craig Breen η δεύτερη ημέρα είχε αρχίσει ιδανικά. Ο Ιρλανδός βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης χωρίς να έχει κερδίσει κάποια ειδική. Μετά την 4η διαδρομή, όμως, υποχώρησε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Tanak. Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τον οδηγό της Ford στην επόμενη ειδική, Whaanga 2. Εκεί, ο Breen είχε έξοδο και σύγκρουση με δέντρο στο ίδιο σημείο με τον Colin McRae το 2002.

Advertisement
Advertisement

Ο Breen κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή, έχοντας χάσει όμως ήδη 18 λεπτά. “Ξέρω ότι δεν πρέπει να κάνω όλα αυτά τα λάθη” σχολίασε σχετικά ο Ιρλανδός. Στην ίδια ειδική, ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρωτοπορία την οποίαν θα κρατούσε μέχρι και πριν την 7η και τελευταία διαδρομή.

Λίγο πριν την έξοδο του Breen είχε αρχίσει να βρέχει και τα Toyota ανταποκρίθηκαν καλύτερα στις νέες συνθήκες. Ο Tanak έχανε συνεχώς έδαφος, πέφτοντας ακόμη και στην τρίτη θέση. Όμως, με την βροχή να σταματάει πριν την τελευταία δοκιμασία του σκέλους, ο Tanak αντεπιτέθηκε. Κέρδισε την 7η ειδική και έκλεισε την ημέρα μπροστά από τον σταθερό Evans.

Advertisement

Οι Ogier, Rovanpera και Greensmith συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας συνεχίζεται αύριο με 6 ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai τα πήρε όλα!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Έγινε της Κορέας
WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική