Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Απόλυτος κυρίαρχος ο Rovanpera

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Απόλυτος κυρίαρχος ο Rovanpera

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Απόλυτος κυρίαρχος ο Rovanpera

ΑΓΩΝΕΣ

Η κυριαρχία του Kalle Rovanpera στο φετινό WRC συνεχίζεται. Ο Φιλανδός της Toyota κατάφερε να κατακτήσει και την Εσθονία σημειώνοντας την πέμπτη του νίκη σε επτά αγώνες. Δεύτερος τερμάτισε ο Evans ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο τοπικός ήρωας, Ott Tanak.

Advertisement
Advertisement

Η επέλαση του Rovanpera προς τον φετινό τίτλο συνεχίζεται. Ο Kalle είχε ήδη εξασφαλίσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες του Ράλλυ. Σήμερα, η ανωτερότητα του Rovanpera απλώς υπογραμμίστηκε.

Ο Φιλανδός κέρδισε τέσσερις από τις έξι ειδικές της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης και της Wolf Powerstage, η οποία δίνει επιπλέον 5 βαθμούς. Ο τρίτος Tanak ήταν ο οδηγός που βρέθηκε πιο κοντά στις σημερινές επιδόσεις του Rovanpera. Όμως, ο πολύ καλός ρυθμός του Εσθονού δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει κάτι στην σειρά του podium. Δεύτερος τερμάτισε ο Evans ολοκληρώνοντας έτσι έναν ακόμη θρίαμβο για την Toyota.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθήκες δύσκολες στις ειδικές διαδρομές της Εσθονίας. Ο καιρός ήταν ευμετάβλητος κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας τα επίπεδα πρόσφυσης ακόμη και στην ίδια ειδική. Οι Neuville και Katsuta τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5. Πίσω τους πήρε κατάταξη ο Lappi, ο μόνος οδηγός πλην του Rovanpera που κέρδισε ειδική σήμερα.

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο αλλά οδηγήσαμε πολύ καλά» δήλωσε ο Rovanpera μετά το τέλος του Ράλλυ «Όλη η ομάδα δουλεύει εξαιρετικά και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε »συμπλήρωσε. Ο Evans από την άλλη αποδέχτηκε την ανωτερότητα του Rovanpera: «Οδηγήσαμε πολύ γρήγορα αλλά πρέπει να βγάλω το καπέλο μου στον Kalle».

Advertisement

Μετά και από αυτήν του την επιτυχία ο Rovanpera απολαμβάνει μία διαφορά 83 βαθμών από τον Neuville στη βαθμολογία. Θα μπορέσει κάποιος να σταματήσει τον Φιλανδό;


Η τελική κατάταξη του Ράλι Εσθονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai Ελλάς στηρίζει δύο ελληνικά πληρώματα
WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Ο Breen μπροστά
WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Ο Rovanpera αυξάνει το προβάδισμά του

Advertisement