Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή που άνοιξε την αυλαία του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας. Πίσω από τον Εσθονό της Hyundai οι Breen και Neuville.

Advertisement
Advertisement

Το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας επέστρεψε στο πρόγραμμα του WRC έπειτα από το 2012. Και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μας δώσει και τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν. Φυσικά, αναφερόμαστε στον Kalle Rovanpera. Ο Φιλανδός της Hyundai χρειάζεται να μαζέψει 7 βαθμούς περισσότερους από τον Tanak και να μην χάσει πάνω από 16 από τον Neuville ώστε να πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα στα χώματα της Νέας Ζηλανδίας.

Ουσιαστικά, εάν ο Kalle κερδίσει τον αγώνα, το πρωτάθλημα οδηγών λαμβάνει τέλος. Για την ώρα, όμως, ο Tanak πήρε την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα. “Θα δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε. Η διαδρομή ήταν πολύ διασκεδαστική. Όσο για το πρωτάθλημα, δεν εξαρτάται πλέον από εμάς” δήλωσε ο Ott μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Ο δεύτερος για 0,9 δευτερόλεπτα Craig Breen δήλωσε: “Πιστεύω ότι υπάρχουν μερικές καταπληκτικές ειδικές διαδρομές εδώ και ότι το Ράλλυ θα είναι φανταστικό“. Τρίτος ήταν ο Thierry Neuville ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του WRC στην Νέα Ζηλανδία. “Μετά τη νίκη μας στην Ελλάδα είναι σημαντικό να τελειώσουμε δυνατά τη σεζόν” σχολίασε ο Βέλγος.

Τα Yaris των Katsuta, Evans και Rovanpera κατέλαβαν τις τρεις επόμενες θέσεις. “Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα” δήλωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας. “Φυσικά, υπάρχει πάντα πίεση και είναι δύσκολο να ανοίγεις τον δρόμο κάθε μέρα. Αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά” συμπλήρωσε.

Advertisement

Οι Greensmith, Ogier, Solberg και ο τοπικός Paddon συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας συνεχίζεται αύριο με έξι ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της πρώτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai τα πήρε όλα!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Έγινε της Κορέας
WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak νικητής στην Ypres! (+video)

Advertisement