Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Πρώτος ο Rovanpera στον θρίαμβο της Toyota!

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Πρώτος ο Rovanpera στον θρίαμβο της Toyota!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Πρώτος ο Rovanpera στον θρίαμβο της Toyota!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Ράλι Σαφάρι. Ο Φιλανδός οδηγός της Toyota διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και κατά την τελευταία ημέρα του. Έτσι, τερμάτισε μπροστά από τους Evans και Katsuta για να πάρει την 4η φετινή του νίκη σε 6 αγώνες!

Advertisement
Advertisement

Το πλεονέκτημα των 40 δευτερολέπτων που είχε εξασφαλίσει ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος κατά το τέλος της χθεσινής ημέρας του έδωσε την πολυτέλεια να οδηγήσει χωρίς να χρειαστεί να πάρει πολλά ρίσκα. Ο Rovanpera κέρδισε την δεύτερη ειδική της ημέρας και στις υπόλοιπες παρέμεινε ανταγωνιστικός χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα το Yaris GR. Έτσι, εξασφάλισε μία μεγάλη νίκη στον δυσκολότερο, ίσως, αγώνα της χρονιάς.

Η Toyota κυριάρχησε συνολικά στα χώματα της Κένυας. Πίσω από τον Rovanpera τερμάτισαν τα υπόλοιπα 3 Yaris GR των Evans, Katsuta και Ogier. Ο τελευταίος κατάφερε να ανακάμψει από τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει κατά την δεύτερη ημέρα του Ράλι.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να υποσκελίσει τελικά τον Katsuta για το τρίτο σκαλί του podium. Αυτό ήταν το πρώτο 1-2-3-4 της Toyota στο Σαφάρι από το μακρινό 1993. Και τότε ο νικητής ήταν Φιλανδός και άκουγε στο όνομα Juha Kankunen!

Αντιθέτως, σε εφιάλτη εξελίχτηκε το φετινό Σαφάρι για την Hyundai. Το i20 που τερμάτισε ψηλότερα ήταν εκείνο του Neuville στην πέμπτη θέση. Πίσω του τα δύο Ford Puma των Breen και του “δικού μας” Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να πετύχει μια εντυπωσιακή 7η θέση μπροστά από τον Sebastien Loeb.

Advertisement

Με αυτήν του τη νίκη ο Rovanpera έχει πλέον διαφορά 65 βαθμών στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο Neuville. Επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Εσθονίας μεταξύ 14-17 Ιουλίου.


Η τελική κατάταξη του Ράλι Σαφάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera μπροστά
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera αυξάνει το πλεονέκτημά του

Advertisement