Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera μπροστά

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera μπροστά

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera μπροστά

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera πήρε τα ηνία του Ράλι Σαφάρι κατά την δεύτερη ημέρα του αγώνα. Ο Φιλανδός παρά το ότι ξεκινούσε πρώτος κατάφερε να κρατηθεί από την αρχή μέσα στην πρώτη τριάδα. Στο τέλος της ημέρας, μάλιστα, θα έπαιρνε και την πρωτοπορία όταν ο Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Η φήμη του Ράλι Σαφάρι ως της σκληρότερης δοκιμασίας του WRC επιβεβαιώνεται και φέτος. Οι δύσκολες ειδικές διαδρομές του αγώνα κρύβουν πολλούς κινδύνους για όλα τα πληρώματα. Πολλά εξ αυτών αντιμετώπισαν διαφόρων ειδών μηχανικά προβλήματα που κόστισαν σε χρόνο.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και ο Sebastien Ogier. Ο Γάλλος ήταν πρώτος μέχρι και το ξεκίνημα της τελευταίας ειδικής. Όμως, κατά τη διάρκεια της αναγκάστηκε να σταματήσει για να αντικαταστήσει έναν τροχό. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στην έκτη θέση πάνω από δύο λεπτά μακριά από τον Rovanpera.

Advertisement
Advertisement

Αντιθέτως, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είχε έναν πολύ καλό αγώνα χωρίς πολλά απρόοπτα έπειτα από το κλατάρισμα στην υπερειδική της χθεσινής ημέρας. Ο Rovanpera κατάφερε να κερδίσει και 3 από τις 6 ειδικές και τελείωσε την ημέρα 14,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Katsuta.

Ο Ιάπωνας είχε πέσει στην τέταρτη θέση όταν συνάντησε μπροστά του το Ford Puma του Breen με πρόβλημα εν μέσω της τελευταίας ειδικής. Οι κριτές αποφάσισαν να του αφαιρέσουν 10 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του θεωρώντας ότι ο Ιάπωνας καθυστέρησε για λόγους ανωτέρας βίας. Έτσι ο Katsuta είναι και πάλι δεύτερος μπροστά από τον Evans. Ο Βρετανός μονομαχεί με τον Tanak ο οποίος βρίσκεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα πίσω του.

Το Ράλι Σαφάρι συνεχίζεται αύριο με 150,88 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.


Η κατάταξη στο τέλος της δεύτερης ημέρας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak θριαμβευτής!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Ogier την υπερειδική!