Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota παρουσίασε την τελική έκδοση του υβριδικού αγωνιστικού (Rally1) GR Yaris που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2022. Η Ιαπωνική ομάδα δεν άλλαξε εμφάνιση. Επέλεξε να συνεχίσει με το ίδιο κόκκινο, μαύρο και άσπρο χρώμα που έκανε το ντεμπούτο της στο Yaris την περασμένη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη έγινε στην επίσημη έναρξη της σεζόν 2022 του WRC στο Hangar-7 στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, μπροστά στον νέο πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

 

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, το WRC GR Yaris διαθέτει μια υβριδική μονάδα 100 kW συνδεδεμένη με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων. Η συνδυασμένη ισχύς μπορεί να φτάνει τους 500 ίππους (σε ένα σύντομο peak).

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υβριδικές αυξήσεις ισχύος χρησιμοποιώντας το πεντάλ του γκαζιού και θα μπορούν να επαναλάβουν την… έκρηξη ιπποδύναμης, εάν μαζεύουν 30 kilojoules ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Τα αυτοκίνητα Rally1 κατασκευάζονται γύρω από ένα νέο ασφαλέστερο, χαλύβδινο πλαίσιο. Σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, τα οχήματα θα είναι περίπου 70 κιλά βαρύτερα, θα διαθέτουν μειωμένη αεροδυναμική κατά 15%, θα έχουν λιγότερη διαδρομή ανάρτησης και θα είναι χωρίς κεντρικά διαφορικά.

Advertisement

Οι πρωταθλητές κατασκευαστών του WRC θα έχουν τέσσερις συμμετοχές αυτή τη σεζόν. Οι κύριοι οδηγοί είναι οι Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, έχοντας επιλέξει να κάνει περιορισμένες εμφανίσεις. Ο Γάλλος θα μοιραστεί το τρίτο αυτοκίνητο με τον Φινλανδό και κάποτε νικητή του ράλι του WRC Esapekka Lappi.

Advertisement

Ο Ogier θα ξεκινήσει τη σεζόν στο Μόντε Κάρλο το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Lappi να αναλαμβάνει το αυτοκίνητο στην συνέχεια στο ράλι Σουηδίας τον Φεβρουάριο. Η τέταρτη συμμετοχή θα συμπληρωθεί από τον Ιάπωνα Takamoto Katsuta, ο οποίος έχει και την γενική ευθύνη εξέλιξης του αυτοκινήτου για μια δεύτερη πλήρη σεζόν.

Η Toyota πραγματοποίησε τις τελευταίες της προετοιμασίες για τη νέα σεζόν αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος στο Μόντε Κάρλο από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Mohammed Ben Sulayem νέος πρόεδρος της FIA
Ένα ψεύτικο Toyota Yaris WRC Hybrid βγάζει απίστευτο γέλιο (+video)
Οι δέκα πιο θεαματικές εγκαταλείψεις στο WRC το 2021 (+video)