Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera αυξάνει το πλεονέκτημά του

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera αυξάνει το πλεονέκτημά του

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera αυξάνει το πλεονέκτημά του

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μία ακόμη δύσκολη μέρα του Ράλι Σαφάρι ο Kalle Rovanpera κατάφερε να μείνει στην κορυφή. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, μάλιστα, αύξησε την διαφορά του από τους διώκτες του. Πλέον, τον χωρίζουν 40 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Elfyn Evans.

Advertisement
Advertisement

Κατά την τρίτη ημέρα του Ράλι, τα προβλήματα δεν έλειψαν και πάλι για τα πληρώματα του WRC. Ο Evans είχε κλατάρισμα, ο Breen πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση ενώ οι Neuville και Tanak αντιμετώπισαν κι εκείνοι μια σειρά προβλημάτων. Ο Βέλγος, ιδιαίτερα, είχε και πρόσκρουση με δέντρο στην 13η ειδική του “Sleeping warrior” η οποία έδωσε πρόωρο τέλος στην ημέρα του.

Την κατάσταση είχε δυσκολέψει ιδιαίτερη η βροχή η οποία ήρθε στο τέλος της ημέρας. Η λάσπη που προκλήθηκε στις ειδικές διαδρομές μείωσε κατά πολύ την πρόσφυση με τα πληρώματα να παρομοιάζουν την εμπειρία οδήγησης με εκείνη σε πάγο.

Advertisement
Advertisement

Όμως, όλα τα παραπάνω δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Rovanpera. Ο Φιλανδός ήταν και πάλι ταχύτατος αλλά και προσεκτικός και κατάφερε να παγιώσει εαυτόν στην πρώτη θέση. Πίσω του, πλέον, βρίσκεται ο teammate του, Elfyn Evans, τρίτος ο Katsuta και τέταρτος ο Ogier ο οποίος κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ανακάμψει από τα προβλήματα της χθεσινής ημέρας.

Η αυριανή τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ράλι Σαφάρι περιλαμβάνει 3 ακόμη ειδικές διαδρομές. Τα πληρώματα θα τρέξουν δύο φορές στην κάθε μία. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με την Wolf Power Stage “Hell’s Gate”, το μεσημέρι της Κυριακής. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του “δικού μας” Ιορδάνη Σερδερίδη στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης με Ford Puma Rally 1.


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της τρίτης ημέρας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Ogier την υπερειδική!
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Ο Rovanpera μπροστά