Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ανανέωσαν με Hyundai οι Ott Tanak και Thierry Neuville

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Ανανέωσαν με Hyundai οι Ott Tanak και Thierry Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ανανέωσαν με Hyundai οι Ott Tanak και Thierry Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την υπογραφή νέων, πολυετών συμβολαίων με τους οδηγούς τηw στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA, Thierry Neuville και Ott Tänak.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η Κορεάτικη ομάδα θα πορευτεί στην υβριδική εποχή του σπορ με τους δύο αστέρες της, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Neuville – ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη 2η θέση στη βαθμολογία – έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην πορεία της Hyundai Motorsport στο WRC τα τελευταία επτά χρόνια και βοήθησε την Κορεάτικη ομάδα να επιτύχει πολλά σημαντικά ορόσημα από την πρώτη νίκη στο Ράλι Γερμανίας το 2014 μέχρι και τους δύο διαδοχικούς τίτλους τους Πρωταθλήματος Κατασκευαστών το 2019 και το 2020, έχοντας κατακτήσει συνολικά 13 νίκες από το ντεμπούτο του με την ομάδα.

neuville-sardinia20-a1000x600

Advertisement
Advertisement

«Πρόθεσή μου ήταν να συνεχίσω την επιτυχημένη μου πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με την Hyundai Motorsport και χαίρομαι που υπέγραψα ένα πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα που έγινε η δεύτερη οικογένειά μου», δήλωσε ο Βέλγος. «Εκτός από το γεγονός ότι νιώθω πολύ καλά μαζί τους, η αποφασιστικότητά τους και ο στόχος της νίκης με έπεισαν να συνεχίσω το φανταστικό ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από επτά χρόνια. Η προσέγγιση και οι φιλοδοξίες της Hyundai Motorsport για τις νέες προκλήσεις που έρχονται το επόμενο έτος, με τους νέους υβριδικούς κανονισμούς του WRC, είναι επίσης πολλά υποσχόμενη. Μου αρέσουν τα ράλι και δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω! Το ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί και χάρη στη Hyundai, το ισχυρό κίνητρο, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά μου, συνεχίζω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Ο Tänak εντάχθηκε στο δυναμικό της Hyundai Motorsport ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020 σημειώνοντας τη νίκη στην πρεμιέρα της Εσθονία στο καλεντάρι και κατακτώντας τρία επιπλέον βάθρα που συντέλεσαν στην επιτυχία της ομάδας και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου κατασκευαστών το 2020. Ο Εσθονός πήρε την πρώτη του νίκη για το 2021 στο Αρκτικό Ράλι Φινλαδίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την Hyundai Motorsport. Από το 2020, έχουμε μοιραστεί πολλές ξεχωριστές στιγμές. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω δει τη δέσμευση της ομάδας και την αποφασιστικότητά της να πετύχει, και είμαι βέβαιος ότι ο θα συνεχίσει να πιέζει τα όρια», δήλωσε ο Εσθονός. «Μπαίνουμε στη νέα εποχή του WRC, καθώς μεταβαίνουμε στους υβριδικούς κανονισμούς και αυτό σημαίνει ότι όλοι θα ξεκινήσουν από μια λευκή σελίδα. Η Hyundai Motorsport διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία στις υβριδικές και ηλεκτρικές τεχνολογίες που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όταν αρχίσουμε να αναπτύσσουμε το νέο αυτοκίνητο. Ανυπομονώ για τη νέα εποχή του WRC, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε τη φετινή χρονιά».

Advertisement

Η ανανέωση των συμβολαίων των οδηγών ήδη από τον Μάιο επιτρέπει στην ομάδα να εκτελέσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του ολοκαίνουριου πλάνου της για την υβριδική εποχή του WRC. Το πρωτότυπο, που βασίζεται στο Hyundai i20 N, θα ξεκινήσει σύντομα δοκιμές εξέλιξης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Thierry και τον Ott και μετά το 2021, με πολυετή συμβόλαια. Η συνεργασία με αυτούς τους δύο ταλαντούχους οδηγούς καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλοδοξία μας να πετύχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της Hyundai στη νέα υβριδική εποχή που ξεκινά το 2022», δήλωσε ο Επικεφαλής της ομάδας, Andrea Adamo.

tanak-arctic-rally-2021-d1000x600

Advertisement

«Αμφότεροι έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές της μάρκας και της ομάδας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Thierry για την αφοσίωσή του στη Hyundai Motorsport από το 2014 καθώς και τον Ott για την εμπιστοσύνη του στη δουλειά μας – είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και τα επόμενα χρόνια. Ξεκινάμε την κρίσιμη φάση δοκιμών του νέου μας αγωνιστικού και μαζί με τους Thierry και Ott θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε ένα ομαλό σχέδιο δοκιμών. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε μαζί φέτος εστιάζοντας στους στόχους μας για το 2021, καθώς και να σκεφτόμαστε την πορεία μας από το 2022 και μετά», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Δεν έγινε κάποια αναφορά στο τρίτο πρόσωπο της ομάδας, αφού παραδοσιακά εκεί η Hyundai ακολουθεί κυλιόμενο πρόγραμμα, το οποίο έχει κοινούς παρονομαστές τους Dani Sordo και Craig Breen αλλά προφανώς, είναι νωρίς για αντίστοιχη δέσμευση για το 2022.

Όλα αυτά ενώ η επιστροφή του WRC στην Ελλάδα είναι προ των πυλών, με το Ράλι Ακρόπολις να διεξάγεται στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

sordo-sardegna20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Επίσκεψη Αυγενάκη, Σταϊκούρα στην Λαμία για το Ράλι Ακρόπολις
WRC Ράλι Κροατίας: Συνάντηση Jean Todt – Λευτέρη Αυγενάκη
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!