Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Πορτογαλίας. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον οδηγό της Toyota ο οποίος, πλέον, αρχίζει και ξεφεύγει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος Evans πίεσε πολύ τον teammate του αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει σε καμία φάση της τελευταίας ημέρας. Τρίτος ήταν ο Dani Sordo.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η νίκη του Rovanpera δεν ήρθε με τον ίδιο κυριαρχικό τρόπο των δύο προηγούμενων. Στο μεγαλύτερο μέρος του Ράλι, ο Evans φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί για την επικράτηση. Όμως, ο Rovanpera εκμεταλλεύτηκε την χθεσινή βροχή περνώντας μπροστά και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του. Έπειτα από 4 Ράλι, ο Kalle βρίσκεται 46 βαθμούς μπροστά από τον Neuville στην βαθμολογία των οδηγών.

Ο Βέλγος της Hyndai δεν κατάφερε τελικά να απειλήσει τους Katsuta και Sordo, παρά το ότι τα έδωσε όλα στην τελευταία ημέρα του αγώνα. Ο Sordo, επίσης με Hyundai θα έπαιρνε την 3η θέση, υποσκελίζοντας τον Katsuta στις τελευταίες ειδικές. Έτσι η Toyota Gazoo WRT έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει και τις τρεις θέσεις στο podium.

Advertisement
Advertisement

Η ημέρα, όμως, ανήκε στον Rovanpera. Ο νεαρός Φιλανδός ήταν, φυσιολογικά, εκστασιασμένος με την επιτυχία του: “Στην αρχή είχαμε το μειονέκτημα του να εκκινούμε πρώτοι. Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές αλλά το αυτοκίνητό μας ήταν εξαιρετικό όπως πάντα. Μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με ότι καταφέραμε εδώ”.

Advertisement

Από την άλλη ο δεύτερος Evans δήλωσε: “Χρειαζόμασταν οπωσδήποτε ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά θα θέλαμε να έχουμε κερδίσει αλλά βγάζω το καπέλο μου στον Kalle. Πλέον, μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την επιτυχία“.

Advertisement

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλι Ιταλίας μεταξύ 2-5 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Neuville την πρώτη ειδική
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτος ο Evans, εκτός οι Loeb και Ogier!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Rovanpera περνάει μπροστά