ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νεκρός ο Κάρλες Φαλκόν (+video)

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νεκρός ο Κάρλες Φαλκόν (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νεκρός ο Κάρλες Φαλκόν (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τραγική ήταν η κατάληξη της δεύτερης συμμετοχής του Καταλανού αναβάτη στο Ράλλυ Ντακάρ. Όπως ανακοίνωσε η TwinTrail Racing Team, ο Κάρλες Φαλκόν άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φαλκόν είχε ατύχημα λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος της δεύτερης ειδικής του αγώνα στις 8 Ιανουαρίου.

Αν και είχε φτάσει άμεσα ιατρική βοήθεια στο σημείο, ο Ισπανός είχε βρεθεί χωρίς σφυγμό. Οι διασώστες είχαν καταφέρει να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία και ο Φαλκόν είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ριάντ. Εκεί παρέμεινε σε τεχνητό κώμα ενώ λίγο αργότερα αερομεταφέρθηκε στην πατρίδα του με του ιατρούς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στην ζωή.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο τα τραύματα που είχε υποστεί ο Φαλκόν είχαν καταστήσει την κατάστασή του μη αναστρέψιμη. Ο Ισπανός είχε σπασμένο τον σπόνδυλο C2 κάτι που του προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα. Επιπλέον είχε υποστεί σοβαρή νευρολογική ζημιά καθώς ο οργανισμός του είχε μείνει για αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο έπειτα από το ατύχημα.

«Αυτήν την Δευτέρα στις 15 του μηνός ο Κάρλες μας άφησε» γράφει η ανακοίνωση της ομάδας του. «ο Κάρλες ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος ο οποίος είχε πάθος με οτιδήποτε καταπιανόταν, ειδικά τις μοτοσικλέτες. Μας άφησε ενώ ζούσε το όνειρό του που ήταν η συμμετοχή του στο Ντακάρ» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Advertisement

Ο Φαλκόν ήταν κατ’ επάγγελμα μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ωστόσο οι μοτοσικλέτες ήταν το πάθος του. «Είχε διδάξει σε πολλούς τα μυστικά του. Το έκανε πάντα με υπομονή, ενέργεια και αγάπη. Μετέδιδε αμέσως την αγάπη του για τις μοτοσικλέτες» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Τα νέα του θανάτου του Φαλκόν σκόρπισαν θλίψη σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δυστυχώς το τραγικό αυτό περιστατικό ρίχνει βαριά τη σκιά του στη συνέχεια του Ράλλυ Ντακάρ 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Αποκλείστηκε ο Ερίκ Γκοζάλ!