Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Dakar 2024: Ηλεκτρική μοτοσικλέτα κόπηκε στη μέση (+video)

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dakar 2024: Ηλεκτρική μοτοσικλέτα κόπηκε στη μέση (+video)

NEWSMOTO

Dakar 2024: Ηλεκτρική μοτοσικλέτα κόπηκε στη μέση (+video)

NEWSMOTO

Τρομακτικό ατύχημα στο Dakar με ηλεκτρική μοτοσικλέτα να κόβεται στα δύο.

Advertisement
Advertisement

Το φετινό Rally Dakar ανήκει πλέον στο παρελθόν με την Honda στην κατηγορία των μοτοσικλετών να επιστρέφει στην κορυφή. Μάλιστα εκτός από τον νικητή Ρίκι Μπράμπεκ στο βάθρο βρέθηκε ακόμα μια Honda, εκείνη του Αντριέν Βαν Μπέβερεν, με τη μοτοσικλέτα της Hero και αναβάτη τον Ρος Μπράντς να μπαίνει ανάμεσά τους.

Τα απρόοπτα όπως κάθε χρόνο ήταν πολλά και τα ατυχήματα δεν έλειψαν για μια ακόμα φορά με πιο δυσάρεστη στιγμή το θάνατο του Σαρλ Φάλκο. Ένα από τα ατυχήματα πάντως που τράβηξε τα βλέμματα των περισσοτέρων ήταν εκείνο του Γκόμεζ Πάλλας στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ο Πάλλας οδηγούμε την ηλεκτρική μοτοσικλέτα της BAT-Power Racing και βρισκόταν σε ένα χωμάτινο κομμάτι με πολλές πέτρες. Σε κάποιο από τα αναχώματα της διαδρομή η μοτοσικλέτα τραντάχτηκε αρκετά με αποτέλεσμα να σπάσει στη μέση και ουσιαστικά να κοπεί στα δύο. Ο αναβάτης πετάχτηκε πάνω από τη μοτοσικλέτα και έπεσε με δύναμη στο ανώμαλο έδαφος, αλλά ευτυχώς απέφυγε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Advertisement

Ο Ισπανός αναβάτης αγωνιζόταν στην κατηγορία Mission 1000 που έχει να κάνει με οχήματα μηδενικών ρύπων, ωστόσο η δική του μοτοσικλέτα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τόσο ανθεκτική για να αντέξει τον πιο δύσκολο Ράλλυ του κόσμου. Το ατύχημα του Πάλλας ήταν το πιο εντυπωσιακό φέτος, ενώ εκπληκτική ήταν η στιγμή όταν σε ένα δύσκολο πέρασμα ο αναβάτης Οράν Ο’Κέλι είχε σταματήσει με τη μοτοσικλέτα του και ο συνοδηγός ενός πληρώματος αυτοκινήτου οδήγησε τη μοτοσικλέτα μέχρι να βγει από το δύσκολο μονοπάτι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα φώτα πάνω στον Μαρκ Μάρκεθ στην παρουσίαση της Gresini Ducati
Τερμάτισε το Rally Dakar ο Βασίλης Μπούδρος, οι πρώτες του δηλώσεις (+video)
Θα δούμε adventure μοντέλο από την Peugeot Motocycles;