Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η σημερινή ήταν ημέρα ξεκούρασης για τους αγωνιζόμενους στο Ράλλυ Ντακάρ του 2024. Ας δούμε, λοιπόν, την μέχρι τώρα εξέλιξη του.

Advertisement
Advertisement

Στον πιο σκληρό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα δεν λείπουν ποτέ. Ωστόσο τα πράγματα μέχρι τώρα έχουν πάει περίφημα για τον Κάρλος Σάινθ!

Ο Ισπανός ηγείται του 1-2 των Audi έπειτα από την πρώτη εβδομάδα. Ο τρεις φορές νικητής του αγώνα (2010, 2018 και 2020) έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τις κακοτοπιές και προηγείται κατά 20 λεπτά του ομόσταβλού του, Ματίας Έκστρομ. Είχαν ακουστεί πολλά για την αναξιοπιστία του RS Q e-tron πριν τον αγώνα και λίγοι το είχαν ως φαβορί.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό της Audi, όμως, τα έχει πάει φανταστικά μέχρι στιγμής. Στην τρίτη θέση, 30 λεπτά πίσω από τον Σάινθ, είναι ο Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο θρύλος του WRC είναι ο μόνος από τους οδηγούς των Prodrive με ρεαλιστικές πιθανότητες για τη νίκη.

Ο Αλ-Ατίγια ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το δεύτερο σκέλος της θηριώδους 6ης ειδικής. Σε αυτήν, όμως, ο πέντε φορές νικητής του αγώνα έκανε λάθος σε μία προσγείωση του και προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε έναν από τους τροχούς του. Οι 2 ώρες και 40 λεπτά που τον χωρίζουν από την κορυφή δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια για τη συνέχεια.

Advertisement

Ακόμη χειρότερα πήγαν τα πράγματα, όμως, για τον Αλ-Ραζχί. Ο Σαουδάραβας μπήκε στο πρώτο σκέλος της έκτης ειδικής έχοντας την πρωτοπορία. Έκανε κι εκείνος, όμως, λάθος που τον έθεσε εκτός συνέχειας του αγώνα!

Advertisement

Οι Μοράες και Ντε Μέβιους συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Φυσικά, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι τον τερματισμό. Ωστόσο τα Audi δείχνουν να έχουν τον έλεγχο μέχρι στιγμής με τον Λεμπ να συνιστά την μόνη σοβαρή απειλή για την πρωτοκαθεδρία τους.

Μοτοσικλέτες

Η Honda έχει πάρει τα ηνία στην κατηγορία με τρεις μοτοσικλέτες της να ολοκληρώνουν την πρώτη εβδομάδα εντός της πρώτης πεντάδας. Στην κορυφή είναι ο Ρίκι Μπράμπεκ ο οποίος κυνηγάει την δεύτερη νίκη του στο Ντακάρ. Ο Αμερικανός κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία στην τελευταία ειδική της εβδομάδας από τον Ρος Μπραντς.

Advertisement

Ωστόσο η διαφορά του από τον αναβάτη της Hero δεν τον αφήνει να επαναπαυτεί. Ο Μπραντς είναι μόλις 51 δευτερόλεπτα πίσω από τον Μπράμπεκ στην κατάταξη και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά. Ιδίως εάν αναλογιστούμε το ότι πρόκειται για την πιο επικίνδυνη κατηγορία του αγώνα.

Οι Honda των Φαν Μπέβερεν, Καρνέχο και η KTM του Πράις συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Η κατηγορία είχε αρκετές «ηχηρές» αποχωρήσεις κατά την πρώτη εβδομάδα του αγώνα. Ξεχωρίζουν εκείνες των Χάουζ και Μπαρέδα.

Δυστυχώς κατά την δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε το σοβαρό ατύχημα του Κάρλες Φαλκόν. Ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και βρίσκεται εδώ και 5 ημέρες σε τεχνητό κώμα. Ευχόμαστε για την ταχεία και πλήρη ανάρρωσή του.

Η περιπέτεια συνεχίζεται

Στα Quads ο Αργεντινός Αντουχάρ προηγείται κατά 20 λεπτά του Ζιρού και ακόμη 25 του Μεδέιρος. Στα φορτηγά ο Μάτσικ κατάφερε την τελευταία ημέρα να αρπάξει την πρωτοπορία από τον Φαν Κάστερεν ο οποίος προηγούταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ωστόσο ο Ολλανδός έχασε πάρα πολύ χρόνο στην τελευταία διπλή ειδική και τώρα βρίσκεται μόλις τέταρτος! Στην κατηγορία Challenger ο Πολωνός Γκοζάλ έχει ένα υγιές προβάδισμα άνω τις μίας ώρα από τον Αμερικανό Γκάθρι.

Αύριο η περιπέτεια του Ντακάρ συνεχίζεται και καθώς απομένει μία ακόμη εβδομάδα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr!


Η κατάταξη στα αυτοκίνητα

Η κατάταξη στις μοτοσικλέτες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Οι νικητές της μεγάλης περιπέτειας (+video)
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Προεπισκόπηση