Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Αποκλείστηκε ο Ερίκ Γκοζάλ!

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Αποκλείστηκε ο Ερίκ Γκοζάλ!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Αποκλείστηκε ο Ερίκ Γκοζάλ!

ΑΓΩΝΕΣ

Ανατροπή είχαμε στο Ράλλυ Ντακάρ ενώ ο αγώνας έχει περάσει στο δεύτερο σκέλος του. Συγκεκριμένα οι διοργανωτές απέκλεισαν τον πρωτοπόρο στην κατηγορία Challenger, Ερίκ Γκοζάλ.

Advertisement
Advertisement

Ο Πολωνός ήταν άνετα πρώτος έχοντας διαφορά άνω της μίας ώρας από την δεύτερη θέση. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ η διοργανώτρια αρχή απέκλεισε τους Ερίκ και Μιχάλ Γκοζάλ (θείος του πρώτου) από τη συνέχεια του αγώνα.

Αιτία υπήρξε η χρήση παράτυπου συμπλέκτη στο T3 Challenger του πολωνικού πληρώματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο συμπλέκτης του αγωνιστικού των Γκοζάλ περιείχε τμήματα από ανθρακόνημα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς και σε περίπτωση που οι Γκοζάλ καταθέσουν ένσταση για την απόφαση αυτή εκείνη θα εξεταστεί έπειτα από 30 ημέρες. Κατά συνέπεια ο αγώνας έχει λάβει τέλος για τους Πολωνούς.

Ως αναμενόταν η αντίδραση της ομάδας του ήταν άμεση. Η Energylandia Rally Team με δική της ανακοίνωση δήλωσε την έκπληξή της για τον αποκλεισμό του πληρώματός της. Επιπλέον άφησε να εννοηθεί ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε στο αγωνιστικό της έγινε έπειτα από προτροπή ενός εκ των ανταγωνιστριών της. Η ίδια, βέβαια, παραδέχεται ότι δεν μπορεί να το αποδείξει.

Advertisement

Σύμφωνα με την ομάδα, είχε γίνει ερώτηση στον τεχνικό υπεύθυνο του αγώνα ο οποίος είχε βεβαιώσει ότι η χρήση ανθρακονημάτων στον συμπλέκτη είναι αποδεκτή. Επιπροσθέτως η ομάδα διατείνεται ότι τα ανθρακονήματα δεν εξασφάλιζαν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα στους Γκοζάλ.

Όπως και να έχει, όμως, το πράγμα η ουσία είναι ότι το σκηνικό στην κατηγορία Challenger έχει ανατραπεί πλήρως. Πλέον το πλήρωμα των Γκουτιέρεζ-Μορένο προηγείται ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η έβδομη ειδική του αγώνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Οι νικητές της μεγάλης περιπέτειας (+video)
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)