Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μεγάλος νικητής ο Νεβίλ (+video)

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μεγάλος νικητής ο Νεβίλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μεγάλος νικητής ο Νεβίλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τιερί Νεβίλ επικράτησε στην συγκλονιστική του μονομαχία με τον Σεμπαστιέν Οζιέ και κατέκτησε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Τρίτος ο Έβανς.

Advertisement
Advertisement

Η σεζόν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο τόσο για τον Βέλγο όσο και για την ομάδα του. Επιπλέον η μεγάλη μάχη του Νεβίλ με τα Toyota των Οζιέ (κυρίως) και Έβανς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος.

Το αποτέλεσμα παρέμενε αβέβαιο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Έβανς είχε πάρει το προβάδισμα στην αρχή και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Ωστόσο οι Νεβίλ και Οζιέ επέδειξαν ανώτερο ρυθμό το Σάββατο και κατέστησαν την μάχη για την κορυφή δική τους. Ο Οζιέ πέρασε μπροστά εχθές στην προτελευταία ειδική.

Αλλά ο Νεβίλ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Πήρε ξανά την πρώτη θέση στο τέλος της χθεσινής ημέρας και δεν την έχασε μέχρι τον τερματισμό. Ήταν μία τεράστια επιτυχία για τον Βέλγο ο οποίος πήρε τον μέγιστο δυνατό αριθμό πόντων (30) καθώς ήταν ταχύτερος και την Κυριακή αλλά και στην Power Stage.

Advertisement

«Δεν έχω λόγια για να είμαι ειλικρινής» δήλωσε ο Νεβίλ μετά τον τερματισμό. «Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και αισθανόμουν πολύ άνετα μέσα στο αυτοκίνητο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε αυτό το Ράλλυ» υπογράμμισε.

Advertisement

Ο Οζιέ θα μπορούσε να κατακτήσει την 10η νίκη του στο φετινό Μόντε Κάρλο. Ωστόσο ο τερματισμός τον βρήκε πίσω από τον Νεβίλ για 16,1 δευτερόλεπτα. «Ήταν μια πολύ ωραία μάχη με τον Τιερί και τον συγχαίρω για τη νίκη του. Για εμένα ήταν μία δύσκολη εβδομάδα καθώς έχασα ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο την Δευτέρα. Ένα πρόσωπο χάρη στο οποίο μπήκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς μου αγόρασε το πρώτο μου καρτ» συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Όσο για τον Έβανς, παρά το ότι ήταν στην πρωτοπορία στα αρχικά στάδια του αγώνα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν αρκετά ταχύς για τη νίκη. Βέβαια, σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του Ουαλλού για επικράτηση είχαν επιφέρει τα τρία διαφορετικά προβλήματα που αντιμετώπισε με το υβριδικό σύστημα του Yaris εχθές.

Advertisement

«Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Το δυναμικό υπήρχε αλλά δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε το απόγευμα του Σαββάτου. Έτσι έχουν τα πράγματα» δήλωσε ο οδηγός της Toyota.

Οι Τάνακ-Φουρμό τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, όπως και το Σάββατο. «Πρέπει να δεχτούμε την τέταρτη θέση. Δεν ήταν εύκολα και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε ακόμη. Προχωρούμε παρακάτω» δήλωσε ο Εσθονός της Hyundai μετά τον τερματισμό του.

Η μάχη της Κυριακής

Ο Νεβίλ δεν σήκωσε σε καμιά στιγμή το πόδι του από το γκάζι σήμερα. Ξεκίνησε δυναμικά κερδίζοντας την πρώτη ειδική της ημέρας για 4,7 δευτερόλεπτα από τον Οζιέ. Κατά συνέπεια η διαφορά των δύο πρωτοπόρων άνοιξε στα 8 δευτερόλεπτα πριν την προτελευταία ειδική του αγώνα.

Σε αυτήν ο Νεβίλ σημείωσε και πάλι τον καλύτερο χρόνο με τον Έβανς να είναι δεύτερος ταχύτερος για μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου. Τρίτος ήταν ο Τάνακ ενώ ο τέταρτος ταχύτερος Οζιέ παραχώρησε ακόμη 5,5 δευτερόλεπτα στον πρωτοπόρο οδηγό της Hyundai.

Έτσι οι οδηγοί έφτασαν στο θρυλικό πέρασμα Col de Turini με τον Νεβίλ να προηγείται του Οζιέ για 13,5 δευτερόλεπτα. Στις δύο ειδικές της Κυριακής ο Έβανς είχε σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο συνολικά, 7,1 δευτερόλεπτα πιο μεγάλο από εκείνον του Νεβίλ.

Τρίτος ταχύτερος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Τάνακ με συνολικό χρόνο 7 δέκατα μεγαλύτερο εκείνου του Έβανς. Τέταρτος ταχύτερος ήταν ο Οζιέ ο οποίος καλούταν να βρει 2,4 δευτερόλεπτα για να περάσει τον τρίτο Τάνακ στην κατάταξη της Κυριακής.

Ωστόσο στην Power Stage ο Νεβίλ ήταν και πάλι ταχύτερος όλων. Ο Οζιέ ήταν 2,5 δευτερόλεπτα αργότερος του Βέλγου ενώ οι Κατσούτα, Έβανς και Τάνακ συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη πεντάδα της ειδικής.

WRC2

Εξίσου συγκλονιστική, όμως, ήταν και η μάχη για την κατηγορία WRC2. Σε αυτήν η πρωτοπορία άλλαξε οκτώ φορές χέρια από την Πέμπτη! Οι πρώτες επτά αφορούσαν στους Γκριάζιν και Λόπεζ την στιγμή που ο Γάλλος Ροσέλ ήταν σταθερά τρίτος.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας ημέρας ο Ροσέλ έκανε την τελική του επίθεση. Πέρασε μπροστά από τον -δεύτερο σε εκείνο το σημείο- Γκριάζιν και έκλεισε την διαφορά του από τον Λόπεζ στα 9 δέκατα του δευτερολέπτου πριν την Col de Turini.

Στην τελευταία δοκιμασία ο Ροσέλ κυριάρχησε και έχοντας ανώτερη διαχείριση των ελαστικών του κατόρθωσε να πάρει, κυριολεκτικά στο νήμα, την νίκη! «Είναι τρελό! Τα ελαστικά μου είχαν τελειώσει στον τερματισμό της τελευταίας ειδικής. Το συναίσθημα είναι υπέροχο» δήλωσε ο Γάλλος μετά την Power Stage.

Ο δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 18 Φεβρουαρίου στην Σουηδία. Στις χιονισμένες ειδικές θα δούμε και τον Κάλε Ροβάνπερα να οδηγεί για λογαριασμό της Toyota. Ωστόσο το πρώτο χτύπημα στην φετινή μάχη του πρωταθλήματος έγινε στο Μόντε Κάρλο από την Hyundai και τον Νεβίλ!


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2024: Προεπισκόπηση
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μάχη Έβανς-Οζιέ και στο βάθος Νεβίλ (+video)
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Νεβίλ πρώτος έπειτα από τιτανομαχία με Οζιέ! (+video)