Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Νεβίλ πρώτος έπειτα από τιτανομαχία με Οζιέ! (+video)

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Νεβίλ πρώτος έπειτα από τιτανομαχία με Οζιέ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Νεβίλ πρώτος έπειτα από τιτανομαχία με Οζιέ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστική ήταν η τρίτη ημέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο με την πρωτοπορία να αλλάζει χέρια τρεις φορές! Τελικά ο Νεβίλ έκλεισε την ημέρα στην κορυφή με τον Οζιέ οριακά πίσω του!

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος είχε δείξει τις διαθέσεις του από την πρώτη ειδική της ημέρας. Στο δεύτερο πέρασμα ο οδηγός της Hyundai ξεπέρασε τον Έβανς για να πάρει την πρώτη θέση.

Ωστόσο παράλληλα είχε ξεκινήσει και η αντεπίθεση του Οζιέ. Ο Γάλλος κέρδισε τρεις από τις έξι ειδικές σήμερα για να περάσει εκείνος πρώτος πριν την τελευταία δοκιμασία. Σε αυτήν, όμως, ο Νεβίλ ήταν καταπληκτικός και με χρόνο 4,1 δευτερόλεπτα καλύτερο του Οζιέ πήρε πίσω την πρωτοπορία! Τρίτος ήταν ο Έβανς ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα και με το υβριδικό σύστημα του Yaris.

Η μάχη για την πρωτοπορία ήταν συγκλονιστική από την αρχή της ημέρας. Ο Νεβίλ ξεκίνησε δυναμικά παίρνοντας την πρώτη ειδική για 9,6 δευτερόλεπτα από τον Έβανς. Ο Οζιέ ήταν ακόμη 9,2 πιο αργός από τον Βέλγο και έτσι ο οδηγός της Hyundai κατάφερε με το καλημέρα να ανέβει δεύτερος! Και τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη καλύτερα για εκείνον.

Advertisement

Μετά την 10η ειδική πήρε την πρωτοπορία στην γενική κατάταξη. Για να γίνει αυτό ο Τιερί χρειάστηκε και λίγη… βοήθεια από το υβριδικό σύστημα στο Yaris του Έβανς το οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Ουαλλού! Ωστόσο ο ρυθμός του οδηγού της Toyota ήταν -όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος- έτσι κι αλλιώς υπέρ το δέον συντηρητικός.

Ο Οζιέ των 700 ειδικών!

Advertisement

Το γεγονός αυτό έθεσε σε δύσκολη θέση τον Έβανς και έναντι του Οζιέ. Ο Γάλλος κέρδισε την 10η, την 12η και την 13η ειδική του αγώνα για να πάρει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη και ενώ απέμενε μία δοκιμασία για την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας. Χάρη στις 3 σημερινές κερδισμένες ειδικές ο Οζιέ έφτασε τις 700 στην καριέρα του. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην σχετική λίστα πίσω μόνο από τους Λεμπ, Άλεν και Σάινθ.

Advertisement

Η 12η ειδική πήγε στον 4ο και σήμερα Τάνακ. Ο Εσθονός αντιμετώπισε πρόβλημα πριν την έναρξη της πρώτης σημερινής ειδικής με το i20 να μην παίρνει μπροστά. Ωστόσο αυτό ξεπεράστηκε γρήγορα και ο Τάνακ ήταν πολύ πιο ευχαριστημένος από τον ρυθμό του σήμερα.

Δεν συνέβη το ίδιο, όμως και με τον Μούνστερ. Ο οδηγός της M-Sport έχασε το Puma σε μία αριστερή στροφή της 12ης ειδικής. Το αγωνιστικό συγκρούστηκε με έναν ξύλινο φράχτη και κόλλησε εκεί. Ευτυχώς το πλήρωμα βγήκε ανέπαφο αλλά η σύγκρουση αυτή σήμανε και το τέλος της ημέρας για το δεύτερο Puma.

Έτσι την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φουρμό, Μίκελσεν, Κατσούτα, Γκριάζι, Λόπεζ και Ροσέλ. Η αυριανή τελευταία ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τρεις ειδικές.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς τα πληρώματα θα βαθμολογηθούν ξεχωριστά τόσο για τις αυριανές τους επιδόσεις όσο και για τους χρόνους τους στην Power Stage. Εάν ο Νεβίλ τερματίσει αύριο θα εξασφαλίσει τους 18 βαθμούς από την μέχρι σήμερα επικράτησή του.

Το ταχύτερο πλήρωμα αύριο θα πάρει ακόμη 7 βαθμούς ενώ η Power Stage βαθμολογείται ως συνήθως σύμφωνα με την κατιούσα κλίμακα 5-4-3-2-1. Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο σε έναν, έτσι κι αλλιώς, συγκλονιστικό αγώνα.


Η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος της τρίτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2024: Προεπισκόπηση
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Έβανς μπροστά μετά την πρώτη ημέρα (+video)
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μάχη Έβανς-Οζιέ και στο βάθος Νεβίλ (+video)