Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Έβανς μπροστά μετά την πρώτη ημέρα (+video)

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Έβανς μπροστά μετά την πρώτη ημέρα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Έβανς μπροστά μετά την πρώτη ημέρα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Έλφιν Έβανς ξεκίνησε δυναμικά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο. Ο Ουαλλός κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές και προηγείται των Νεβίλ και Οζιέ.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία εξαιρετικά θεαματική πρώτη ημέρα του αγώνα με τα πληρώματα να αγωνίζονται νύχτα στις δύο πρώτες ειδικές της χρονιάς.

Ο Έβας είχε εξαιρετικό ρυθμό με το… καλησπέρα και στο τελείωσε την ημέρα 15,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Νεβίλ. Ο Οζιέ ήταν τρίτος περνώντας στην δεύτερη ειδική τον Τάνακ ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα τόσο με το στήσιμο του i20 του όσο και με το γκάζι το οποίο κολλούσε από τα μέσα της πρώτης ειδικής και μετά.

Advertisement
Advertisement

Στο shakedown της Τετάρτης, βέβαια, ο Τάνακ είχε ξεκινήσει με το δεξί τη νέα του περίοδο με την Hyundai. Ο Εσθονός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, όντας ένα δέκατο ταχύτερος του Έβανς. Ακόμη 7 και 9 δέκατα πιο αργοί ήταν οι Νεβίλ και Οζιέ αντίστοιχα ενώ πέμπτος ταχύτερος ήταν ο Κατσούτα.

Advertisement

Την Πέμπτη διεξήχθησαν δύο ειδικές. Η 21,01 χιλιομέτρων Τοάρ-Σαν Ζινιέ και η 25,19 χιλιομέτρων Μπαγιόν-Μπρεζιέ. Τα πληρώματα έτρεξαν και στις δύο κατά τη διάρκεια της νύχτας χαρίζοντας στους φίλους του WRC ένα μοναδικό θέαμα.

Υπεροχή Έβανς

Η πρώτη από τις δύο δοκιμασίες πήγε στον Έβανς με τον οδηγό της Toyota να είναι 5,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Τάνακ. Οι Νεβίλ και Οζιέ ακολούθησαν ενώ στην 5η θέση ολοκλήρωσε την ειδική το πρώτο Puma του Φουρμό.

Advertisement

Ο Ουαλλός της Toyota ήταν ταχύτερος και στην δεύτερη ειδική. Κατάφερε, μάλιστα, να αυξήσει την διαφορά του από τους διώκτες του. Ωστόσο εκείνο που είχε αλλάξει ήταν το i20 που ήταν στην 2η θέση.

Ο Νεβίλ κατόρθωσε να σημειώσει καλύτερο χρόνο από τον Τάνακ και πέρασε μπροστά από τον ομόσταβλό του. Τα προβλήματα του Εσθονού τον έριξαν στην τέταρτη θέση, με τον Οζιέ να περνάει τρίτος.

Η επικράτηση του Έβανς δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση. Τόσο λόγω της περιορισμένης ορατότητας όσο και λόγω της χαμηλής πρόσφυσης από το βρεγμένο οδόστρωμα. «Δύσκολο. Πραγματικά δύσκολο να κρίνεις το πόσο καλός ήταν ο ρυθμός σου. Οι συνθήκες ήταν εντελώς μεικτές και είμαι ευχαριστημένος από ορισμένα περάσματά μας και όχι τόσο από ορισμένα άλλα» δήλωσε ο Ουαλλός μετά την δεύτερη ειδική.

Πίσω από τον Τάνακ πήρε κατάταξη ο Φουρμό με τους Κατσούτα, Μούνστερ και Μίκελσεν να συμπληρώνουν την οκτάδα των αγωνιστικών της κατηγορίας RC1. Κατά την αυριανή δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο οι οδηγοί θα τρέξουν σε έξι ειδικές διαδρομές.


Η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος της πρώτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αμπιτεμπούλ: Θέλουμε η Hyundai να γίνει η Red Bull του WRC
Το livery του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 και οι οδηγοί του (+video)
WRC 2024: Προεπισκόπηση