Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει πρώτος (+video)

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει πρώτος (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει πρώτος (+video)

ACROPOLIS 2023

Η ατυχία χτύπησε τον Τιερί Νεβίλ του οποίου η εμπρός δεξιά ανάρτηση έσπασε σε πέρασμα πάνω από μία λακκούβα. Δεύτερος, πλέον, ο Ροβανπέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός κέρδισε την ειδική για μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Οζιέ. Οι Έβανς, Σόρντο και Τάνακ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα στην Παύλιανη 2.

Με επτά ώρες να έχουν περάσει από το πρώτο πέρασμα στην Παύλιανη το χώμα ήταν αρκετά πιο στεγνό. Φυσικά παρέμεναν ορισμένα σημεία με λάσπες τα οποία έκρυβαν παγίδες για όσους οδηγούς δεν τα σέβονταν. Εντούτοις η τεχνική αυτή διαδρομή ήταν πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με την πρωινή της εκδοχή. Και αυτό παρά τον συννεφιασμένο ουρανό και την χαμηλή, σχετικά, θερμοκρασία ατμόσφαιρας.

Advertisement
Advertisement

Με την σειρά εκκίνησης να είναι ίδια με του πρωινού σκέλους, οι Σερδερίδης και Τάνακ άνοιγαν και πάλι τον δρόμο για τους υπολοίπους. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Έβανς ο οποίος κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο Ελευθεροχώρι 1.

Advertisement

Τελικά όλα δείχνουν ότι σε κάποιο σημείο ο Ουαλλός είχε τραυματίσει το σύστημα ψύξης του Yaris. Ευτυχώς για εκείνον οι μηχανικοί της Toyota κατάφεραν να το αλλάξουν πλήρως και έγκαιρα στο service park. Ο Έβανς ήταν, μάλιστα, ο ταχύτερος από τους πρώτους οδηγούς που μπήκαν στην διαδρομή.

Μια επεισοδιακή δοκιμασία

Ωστόσο όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω στους τρεις πρωτοπόρους, Νεβίλ, Οζιέ και Ροβανπέρα. Ο Φιλανδός ήταν ο ταχύτερος των τριών στα splits. Και η προσπάθειά του για νίκη στην Ελλάδα θα έπαιρνε μία επιπλέον ώθηση.

Advertisement

Στο 12ο χιλιόμετρο της ειδικής ο Νεβίλ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα πάνω από μία λακκούβα στην ειδική. Για κακή του τύχη η εμπρός δεξιά ανάρτηση έσπασε και ο Βέλγος δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Αυτό έφερε τον Οζιέ στην πρωτοπορία της γενικής κατάταξης με τον Γάλλο να είναι μόλις 2 δέκατα αργότερος του Ροβανπέρα στην Παύλιανη 2.

Ωστόσο τα απρόοπτα στο δεύτερο πέρασμα από την Παύλιανη δεν σταμάτησαν εκεί. Καταστροφική ήταν η ειδική και για τον πρωτοπόρο στην κατάταξη του WRC 2, Γιοαν Ροσέλ. Το εμπρός αριστερά ελαστικό του αποκολλήθηκε από την ζάντα και ο Γάλλος έφτασε μετά από 20 λεπτά (!) στον τερματισμό.

Advertisement

Η ατυχία του Ροσέλ έφερε τον Γκας Γκρίνσμιθ στην πρωτοπορία της κατηγορίας, με τον Μούνστερ τρίτο. Ο Πάγιαρι επίσης αντιμετώπισε προβλήματα και σταμάτησε για ώρα εντός της ειδικής. Επόμενη δοκιμασία είναι το δεύτερο πέρασμα από τις Καρούτες στις 15:41.


Η γενική κατάταξη μετά από την δέκατη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ απομακρύνεται (+video)