Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Έλφιν Έβανς κατάφερε να πάρει στην Κροατία την πρώτη του νίκη έπειτα από το Ράλλυ Φιλανδίας του 2021. Οι Τάνακ και Λάπι συμπλήρωσαν το podium.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία εξαιρετικά σημαντική επιτυχία για τον Ουαλό της Toyota ο οποίος οδήγησε αλάνθαστα σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Χάρη σε αυτήν τη νίκη του ο Έβανς μπαίνει, πλεόν, και εκείνος στη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν την έναρξη της προηγούμενης σεζόν πολλοί είχαν χρίσει τον Ουαλό ως φαβορί για το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ροβανπέρα στις αρχές του 2022 είχαν αφήσει πολύ μικρά περιθώρια στον Έβανς. Φέτος, ίσως δούμε μία διαφορετική ιστορία στην Toyota Gazoo WRT.

Advertisement
Advertisement

Ιδίως εάν ο Έβανς μπορέσει να «χτίσει» επάνω στο πολύ δυνατό φετινό του ξεκίνημα. Άλλωστε, έπειτα από τη νίκη του αυτή ο Ουαλός είναι πρώτος στην βαθμολογία των οδηγών.

Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τον Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος είχε την χρυσή ευκαιρία για την πρώτη του φετινή νίκη στην Κροατία. Ωστόσο έπειτα από το χθεσινό του λάθος την πέταξε στα σκουπίδια και η απογοήτευση ήταν έκδηλη στις δηλώσεις του πριν την Power Stage.

Advertisement

«Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για εμάς αλλά και για την ομάδα έπειτα από όσα συνέβησαν. Θέλαμε αυτή τη νίκη για τον Κρεγκ (σ.σ. Μπριν) αλλά χάσαμε την ευκαιρία» σημείωσε ο Βέλγος. Οι 5 βαθμοί της Power Stage προσέφεραν μικρή παρηγοριά στον Νεβίλ. Έτσι η Hyundai αφιέρωσε την τρίτη θέση του Εσαπέκα Λάπι στον αδικοχαμένο Μπριν.

Όλα ανοιχτά στο πρωτάθλημα οδηγών

Δεύτερος τερμάτισε ο Οτ Τάνακ ο οποίος απέφυγε τα περιττά ρίσκα όταν αντιλήφθηκε πώς δεν θα μπορούσε να απειλήσει τον Έβανς για τη νίκη. Οι 18 βαθμοί της δεύτερης θέσης ήταν βάλσαμο για τον Εσθονό έπειτα από το κακό αποτέλεσμα που είχε στο Μεξικό.

Advertisement

«Το αποτέλεσμα και οι βαθμοί που πήραμε είναι ικανοποιητικοί» δήλωσε ο Τάνακ. Ωστόσο σημείωσε ότι εκείνος και η ομάδα ψάχνουν ακόμη την απαραίτητη σταθερότητα σε κάθε αγώνα. Κυρίως από πλευράς ρυθμού.

Τα Toyota των Ροβανπέρα και Οζιέ τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5. Ο προβληματισμός του περσινού πρωταθλητή ήταν εμφανής έπειτα από μία ακόμη άχρωμη εμφάνιση για φέτος. «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και πρέπει να προετοιμάζω καλύτερα το set-up του αυτοκινήτου. Δεν μπορώ να ξεκινάω τα Ράλλυ έτσι» δήλωσε ο Φιλανδός. Από την άλλη, ο Οζιέ δήλωσε ότι στην τελευταία ειδική αντιμετώπισε πολλή υποστροφή που τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα.

Advertisement

Για τον teammate τους στην Toyota, όμως, η ημέρα ανήκε στον Κρεγκ Μπριν. «Η νίκη μοιάζει να έχει τόσο μικρή σημασία αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο νικητής του Ράλλυ Κροατίας. «Δουλέψαμε τόσο σκληρά και προσπαθήσαμε πολύ όλον αυτόν τον καιρό για να επιστρέψουμε στις νίκες. Μόλις πέρασα την γραμμή τερματισμού και έφυγε η αυτοσυγκέντρωσή μου για τον αγώνα, μόνο ο Κρεγκ ήταν στο μυαλό μου» ήταν τα συγκινητικά λόγια του Έβανς.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η αιτία θανάτου του Μπριν
Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ μπροστά μετά την πρώτη ημέρα
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς μπροστά-καταστροφή για Νεβίλ (+video)