Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Ισπανίας: Ο Ogier νικητής και η Toyota πρωταθλήτρια!

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Ισπανίας: Ο Ogier νικητής και η Toyota πρωταθλήτρια!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Ισπανίας: Ο Ogier νικητής και η Toyota πρωταθλήτρια!

ΑΓΩΝΕΣ

O Sebastien Ogier έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην λαμπρή καριέρα του. Την 55η έπειτα από την επικράτησή του στην Ισπανία, με την Toyota να εξασφαλίζει το πρωτάθλημα κατασκευαστών!

Advertisement
Advertisement

Ο Thierry Neuville προσπάθησε πολύ για να πάρει τη νίκη από τον Sebastien. Όμως, ο Γάλλος οδήγησε άψογα κατά τις τελευταίες τέσσερις ειδικές του αγώνα και η πρωτοπορία του δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ. Το 1-3 των Ogier-Rovanpera έδωσε στην Toyota το 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Παρά το ότι δεν κέρδισε, ο Neuville κατόρθωσε να εξασφαλιστεί από νωρίς έναντι του τρίτου Rovanpera έπειτα από κλατάρισμα που είχε ο τελευταίος στην δεύτερη ειδική της ημέρας. “Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι τέλους” δήλωνε ο Βέλγος πριν την προτελευταία ειδική.

Advertisement
Advertisement

Εκεί, όμως, μίλησε η κλάση του Ogier. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε την 18η ειδική του Ράλλυ και επί της ουσίας “καθάρισε” την υπόθεση νίκη εκεί. “Απλώς, ελέγχαμε την διαφορά μας. Προσπαθήσαμε να απολαύσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα” δήλωσε ο Sebastien. Κερασάκι στην τούρτα και η νίκη του στην Power Stage.

Τρίτος τερμάτισε ο Rovanpera. Ο πρωταθλητής του 2022 οδήγησε προσεκτικά ώστε να διασφαλίσει, τουλάχιστον, την τρίτη θέση από τον Tanak. Ο Dani Sordo συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Advertisement

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές μετά τον τερματισμό του Craig Breen. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τον συνοδηγό του, Paul Nagle. “Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Μπήκα μικρό παιδί στο σπορ ακολουθώντας το όνειρό μου. Έπειτα από 5 νίκες φεύγω ως σύζυγος και πατέρας με τόσες όμορφες αναμνήσεις” δήλωσε ο Ιρλανδός.

Advertisement

Ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τον Ogier στην τέταρτη συμμετοχή του σε αγώνα. Ο Γάλλος θα επιστρέψει και για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Ιαπωνία, μεταξύ 10-13 Νοεμβρίου.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Ισπανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Έγινε της Κορέας
Kalle Rovanpera: Το παιδί θαύμα! (+video)
WRC 2022 Ράλλυ Ισπανίας: Ο Ogier αυξάνει το προβάδισμά του