Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ μπροστά μετά την πρώτη ημέρα

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ μπροστά μετά την πρώτη ημέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ μπροστά μετά την πρώτη ημέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τιερί Νεβίλ έκλεισε την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Κροατίας στην πρωτοπορία της γενικής κατάταξης. Πίσω του οι Έβανς και Τάνακ.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Βέλγος της Hyundai να κέρδισε μόλις μία από τις οκτώ πρώτες ειδικές του αγώνα. Ωστόσο ήταν σταθερά ταχύς από το πρωί και απέφυγε τα λάθη.

Ο Νεβίλ ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης μετά την δεύτερη ειδική όταν ο μέχρι τότε πρωτοπόρος Οζιέ έχασε πάνω από ενάμισι λεπτό λόγω αλλαγής ελαστικού. Έκτοτε -και παρά το ότι ο Βέλγος δεν ήταν απολύτως ικανοποιημένος με την συμπεριφορά του i20- παρέμεινε στην κορυφή και ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος 5,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Έλφιν Έβανς.

Advertisement
Advertisement

Στις απογευματινές ειδικές της ημέρας ο καιρός ήταν άστατος και η απειλή της βροχής συνεχής. Ωστόσο, οι Νεβίλ και Έβανς έκαναν επιτυχημένες επιλογές ελαστικών, με τον οδηγό της Toyota να είναι ελαφρώς ταχύτερος. Το αποτέλεσμα ήταν να μειώσει την διαφορά που είχε χτίσει ο Νεβίλ από το πρωί σχεδόν στο μισό.

Αντιθέτως, οι επιλογές ελαστικών του τρίτου Τάνακ δεν ήταν το ίδιο εύστοχες. Έτσι, ο Εσθονός της M-sport Ford απέχει τριάντα δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Νεβίλ. Ο Τάνακ είχε, μάλιστα, μάχη με το δεύτερο Hyundai του Λάπι για την τρίτη θέση. Τελικά, ο οδηγός της Ford κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος της ημέρας με μία εξαιρετική όγδοη ειδική διαδρομή.

Advertisement

Οι Οζιέ, Κατσούτα, Λουμπέ και Ροβανπέρα συμπλήρωσαν την πρώτη οκτάδα. Για τον περσινό πρωταθλητή -και νικητή του περσινού Ράλλυ Κροατίας- το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Είχε κλατάρισμα στο ίδιο σημείο με τον Οζιέ και έχασε πάνω από δύο λεπτά.

Το Ράλλυ Κροατίας συνεχίζεται αύριο με οκτώ ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η πρώτη δεκάδα μετά την πρώτη ημέρα

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θλίψη στον κόσμο των Ράλλυ για τον Breen
Ράλλυ Κροατίας: Για τον Κρεγκ (+video)
Η αιτία θανάτου του Μπριν