Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η αιτία θανάτου του Μπριν

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αιτία θανάτου του Μπριν

ΑΓΩΝΕΣ

Η αιτία θανάτου του Μπριν

ΑΓΩΝΕΣ

Με το Ράλλυ Κροατίας να διεξάγεται σε βαρύ κλίμα, λόγω του δυστυχήματος Μπριν, ο επικεφαλής της Hyundai έριξε για πρώτη φορά φως στην αιτία που οδήγησε στον θάνατο του Ιρλανδού.

Advertisement
Advertisement

Ο Σιρίλ Αμπιντεμπούλ μιλώντας στον τύπο περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο. Και όλα δείχνουν ότι ο συμπαθής Κρεγκ ήταν απλώς εξαιρετικά άτυχος.

Ο Μπριν συμμετείχε σε δοκιμές της Hyundai για το Ράλλυ Κροατίας. Λίγο μετά το μεσημέρι και με το οδόστρωμα βρεγμένο, το i20 του Ιρλανδού έφυγε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε έναν ξύλινο φράχτη. Η έξοδος, σύμφωνα με την ανάλυση της Hyundai, έγινε με αρκετά χαμηλή ταχύτητα. Και συνήθως οι οδηγοί του WRC βγαίνουν αλώβητοι από τέτοιες εξόδους.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στην περίπτωση του Μπριν τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. «Ένα ξύλινο δοκάρι στο φράχτη έσπασε το πλαϊνό τζάμι και διαπέρασε το πιλοτήριο» δήλωσε ο Αμπιντεμπούλ.  «Οι γιατροί βρέθηκαν ταχύτατα στο σημείο και ο Κρεγκ μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Όμως από όσο μπορούμε να πούμε, ο θάνατός του ήταν μάλλον ακαριαίος» συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Ο συνοδηγός του Μπριν, Τζέιμς Φούλτον βγήκε σώος από το αυτοκίνητο αλλά είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ο Ιρλανδός είχε ξεκινήσει την συνεργασία του με τον Μπριν στο περσινό Ράλλυ Ιαπωνίας και αισιοδοξούσε με την προοπτική της συμμετοχής τους με την Hyundai.

Advertisement

«Οι σκέψεις μας είναι και με τον Τζέιμς. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τον στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» σημείωσε ο επικεφαλής της Hyundai. Η FIA, σε συνεργασία με την Hyundai, συνεχίζει τις έρευνές της. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο ή με τον εξοπλισμό ασφαλείας του. Δυστυχώς, ήταν μόνο η κακιά στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Νεκρός σε ατύχημα δοκιμών ο Craig Breen!
Θλίψη στον κόσμο των Ράλλυ για τον Breen
Ράλλυ Κροατίας: Για τον Κρεγκ (+video)

Advertisement