Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak στην πρωτοπορία. Lappi και Neuville εκτός!

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak στην πρωτοπορία. Lappi και Neuville εκτός!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak στην πρωτοπορία. Lappi και Neuville εκτός!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai ήταν καταιγιστικός κερδίζοντας έξι από τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας. Αντιθέτως, ο Lappi που ξεκίνησε την ημέρα από την πρώτη θέση εγκατέλειψε ήδη από την πρώτη ειδική έπειτα από έξοδο. Παρόμοια τύχη είχε και ο Thierry Neuville.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής μας είχαν προετοιμάσει για μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Lappi και Tanak, με τον πρώτο να βρίσκεται μόλις 0,7 δευτερόλεπτα μπροστά. Όμως, ο Lappi θα έκανε λάθος στο πρώτο πέρασμα της ημέρας το οποίο τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. “Φρενάρισα περισσότερο από όσο έπρεπε και βρήκα σε μία πέτρα που μας αποσταθεροποίησε τελείως” σχολίασε αργότερα.

Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει πρώτα στον τοίχο και έπειτα σε ένα δέντρο. Η πίσω αριστερά ανάρτηση κατέρρευσε και αυτό ήταν το άδοξο τέλος μιας πολλά υποσχόμενης ημέρας για τον οδηγό της Toyota. Δύο ειδικές αργότερα θα λάμβανε τέλος και η ημέρα του Neuville. Ο Βέλγος τούμπαρε με το αυτοκίνητό του χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή, ο Tanak δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, κυριαρχώντας πλήρως. Η διαφορά του από τον δεύτερο Breen είναι στα 46 δευτερόλεπτα καθιστώντας τον Tanak το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Ο Breen είχε και εκείνος μία εξαιρετική ημέρα κερδίζοντας την τρίτη ειδική και αποκτώντας διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον τρίτο Sordo. Μία πιθανή δεύτερη θέση θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του Ιρλανδού.

Από την άλλη ο Rovanpera κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα στο τέλος της ημέρας. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος βρίσκεται 51 δευτερόλεπτα πίσω από τον 4ο Loubet. Η τελευταία ειδική του Monte Lerno di Pattada διακόπηκε έπειτα από ατύχημα του Fourmaux.

Advertisement

Το Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας ολοκληρώνεται αύριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: O Neuville ταχύτερος στην πρώτη ειδική
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Lappi μπροστά στο τέλος της δεύτερης ημέρας