Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier γράφει ιστορία!

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier γράφει ιστορία!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier γράφει ιστορία!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier έκανε τον τέλειο αγώνα στο Μεξικό και πήρε την έβδομη νίκη του στο συγκεκριμένο Ράλλυ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Από την αρχή της δοκιμασίας ο Ogier ήταν εντός διεκδίκησης. Κινήθηκε πολύ έξυπνα και κράτησε συνεχή πίεση στον Lappi ο οποίος προηγούταν μετά την πρώτη ημέρα.

Έτσι, όταν ο Φιλανδός έκανε το λάθος στην πρώτη ειδική του δεύτερου σκέλους, ο Ogier απλώς… χάθηκε στον ορίζοντα. Πήρε άνετα την έβδομη νίκη του στο θεσμό μπροστά από τους Neuville και Evans. Κερασάκι στην τούρτα για τον Γάλλο ήταν η νίκη του και στην Power Stage με την οποία εξασφάλισε και τους πέντε επιπλέον βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

«Λατρεύω αυτή την ειδική!» δήλωσε ο Sebastien αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Power Stage. «Το αυτοκίνητο ήταν καταπληκτικό από την αρχή και εμείς κάναμε έναν αλάνθαστο αγώνα. Αφιερώνω αυτή τη νίκη σε έναν φίλο μου που έχασα πρόσφατα και τον οποίον σκέφτομαι συχνά» συμπλήρωσε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Κυριαρχία  Toyota

Το 1-3 των Yaris ήταν μία δικαίωση για την Toyota. Οι άνθρωποί της δήλωναν πριν τον αγώνα αισιόδοξοι για την απόδοση του αυτοκινήτου τους στα χώματα του Μεξικού. Και εξαιρώντας τον προβληματικό αγώνα του Rovanpera, η Toyota είχε την καλύτερη συνολικά απόδοση από όλες τις ομάδες.

Advertisement

Μεγάλο αγώνα έκανε, βέβαια, ο Neuville στα δύο τελευταία σκέλη για να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση από τον Evans. Ωστόσο, όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες ο Βέλγος πλήρωσε το μάλλον νωχελικό του ξεκίνημα. Πάντως το i20 είναι πολύ ανταγωνιστικό όπως αποδεικνύεται και από τον ρυθμό που είχε ο Lappi μέχρι να κάνει το λάθος.

Όσο για τον Tanak, κατάφερε να τερματίσει ένατος τελικά στην γενική κατάταξη. Επιπλέον, σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην Power Stage εξασφαλίζοντας 4 επιπλέον βαθμούς. Έτσι κράτησε επαφή με τους υπόλοιπους οδηγούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Advertisement

Μετά το Ράλλυ του Μεξικού, ο Ogier προηγείται στην βαθμολογία. Όμως, ο Γάλλος δεν θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες. Κατά συνέπεια η πραγματική πρωτοπορία είναι του Neuville ο οποίος έχει έναν βαθμό παραπάνω από τον Rovanpera.


Η πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Μεξικού: Ο Lappi στην πρωτοπορία-Καταστροφή για Ford
WRC Μεξικό: Έπεσε σε κολώνα ο Lappi (+video)
Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier παίρνει τον έλεγχο

Advertisement