Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Rovanpera παίρνει την πρώτη ειδική

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Rovanpera παίρνει την πρώτη ειδική

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Rovanpera παίρνει την πρώτη ειδική

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη χρονομετρημένη δοκιμασία του Ράλλυ Σουηδίας. Στην δεύτερη θέση ο Tanak.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του πρωταθλήματος ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα. Στις -φυσικά χιονισμένες- ειδικές του Ράλλυ Σουηδίας, οι οδηγοί του πρωταθλήματος θα ανταγωνιστούν για μία νίκη με μεγάλο πρεστίζ.

Το πρωί είχαμε το shakedown με τον Rovanpera να είναι ο ταχύτερος. Ο Φιλανδός επέδειξε παρόμοια φόρμα και στην πρώτη ειδική που ολοκληρώθηκε πριν λίγο σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. «Πήγε καλά. Σε κάποια σημεία με φρέσκο χιόνι η πρόσφυση ήταν πολύ μειωμένη αλλά γενικά ήταν ικανοποιητικά» δήλωσε ο πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Το φρέσκο χιόνι, ο πάγος αλλά και οι μικροί λόφοι χιονιού εκατέρωθεν της διαδρομής κρύβουν πολλές εκπλήξεις όπως ανακάλυψαν οι Evans και Neuville. Ο Ουαλός της Toyota ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με μικρή ζημιά στον πίσω προφυλακτήρα του. Ωστόσο, ο χρόνος που σημείωσε, αρκούσε για να τον φέρει τρίτο.

Από την άλλη ο χρόνος του Neuville ήταν αρκετά καλός μόνο για την πέμπτη θέση, 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera. «Ίσως ήμουν υπερβολικά προσεκτικός. Δεν αισθανόμουν την πρόσφυση και κατά συνέπεια δεν ήταν μία καλή ειδική για εμάς» παρατήρησε ο Βέλγος της Hyundai. Το ταχύτερο i20 ήταν εκείνο του Lappi, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής.

Advertisement

Αντιθέτως, ο δεύτερος Tanak εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημερινό αποτέλεσμα. «Καλή ειδική αλλά ο πάγος ήταν ήδη σπασμένος σε σημεία. Η αίσθηση που είχαμε, όμως, ήταν καλή» σημείωσε ο οδηγός της Ford. Ο ομόσταβλος του, Loubet ήταν 8ος πίσω από τους Katsuta και Breen.

Το Ράλλυ Σουηδίας συνεχίζεται αύριο με επτά ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη μετά την πρώτη ειδική

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)
Formula e: Και πάλι Wehrlein στην Diriyah! (+video)
NASCAR: Απαγόρευση της κίνησης Chastain (+video)