Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς μπροστά-καταστροφή για Νεβίλ (+video)

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς μπροστά-καταστροφή για Νεβίλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς μπροστά-καταστροφή για Νεβίλ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ανατροπή είχαμε στην κορυφή της κατάταξης του Ράλλυ Κροατίας μετά την δεύτερη ημέρα. Ο Νεβίλ συγκρούστηκε με βράχο και πλέον ο Έβανς έχει πάρει τα ηνία.

Advertisement
Advertisement

Ο Ουαλός έκλεισε την ημέρα πάνω από 25 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, πλέον, Τάνακ, με την μεταξύ τους διαφορά να αγγίζει στο τέλος τη μέγιστη τιμή της.

Για τον Έβανς ήταν μία εξαιρετική ημέρα από την αρχή. Ο οδηγός της Toyota μπορεί να μην κέρδισε καμία ειδική σήμερα. Ωστόσο ήταν σταθερά ταχύς και ασκούσε συνεχή πίεση στον πρωτοπόρο μέχρι και την 11η ειδική, Νεβίλ. Ο Βέλγος ήθελε πολύ να πάρει μία νίκη με μεγάλη συναισθηματική αξία για τον ίδιο και για την ομάδα του. Αλλά το λάθος του στην τρίτη ειδική της ημέρας του στερεί τις ελπίδες.

Advertisement
Advertisement

Ο Νεβίλ είχε την στιγμή του 5,2 χιλιόμετρα μετά το σημείο εκκίνησης της τρίτης ειδικής της ημέρας. Καθώς προσέγγιζε μία ανοιχτή δεξιά στροφή υπολόγισε λάθος και έχασε τον έλεγχο του i20. Το Hyundai προσέκρουσε σε βράχο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πίσω αριστερά ανάρτηση.

Έτσι, ο Έβανς πήρε τον έλεγχο του αγώνα με τους Τάνακ και Λάπι να ανεβαίνουν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Ο Εσθονός της Ford προσπάθησε πολύ για να μειώσει την διαφορά του από το Yaris του Έβανς. Εντούτοις, έχασε πολύτιμο χρόνο στην τελευταία ειδική χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τα αίτια της πτώσης του ρυθμού του.

Advertisement

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Οζιέ και Ροβάνπερα οι οποίοι κέρδισαν συνολικά επτά από τις οκτώ σημερινές ειδικές. Ωστόσο δύσκολα θα προλάβουν μία θέση στο podium.

Advertisement

Απομένουν 4 ειδικές αύριο για την ολοκλήρωση του αγώνα. Καθώς όλα δείχνουν αυτός θα κριθεί μεταξύ των Έβανς και Τάνακ.


Η πρώτη δεκάδα μετά την δεύτερη ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κροατίας: Για τον Κρεγκ (+video)
Η αιτία θανάτου του Μπριν
Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ μπροστά μετά την πρώτη ημέρα