Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Race of Champions 2022: Το κύπελλο των εθνών (+video)

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Race of Champions 2022: Το κύπελλο των εθνών (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Race of Champions 2022: Το κύπελλο των εθνών (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Οι καλύτεροι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συγκεντρώθηκαν ξανά για ένα τελευταίο αγώνα που θα αναδείξει τον καλύτερο από τους καλύτερους. Ο λόγος για τον Αγώνα των Πρωταθλητών (The Race of Champions).

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο κομμάτι για τον αγώνα των πρωταθλητών (το κύπελλο των εθνών) έγινε με κυπελλούχο την ομάδα της Νορβηγίας και τους Peter και Oliver Solberg

 

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Pite Havsbad της Βόρειας Σουηδίας, το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου, οι καλύτεροι από κάθε μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού παλεύουν για την ανώτερη διάκριση: Τον τίτλο του πρωταθλητή των… Πρωταθλητών (Race of Champions).

Advertisement
Advertisement

Οι συμμετέχοντες οδηγοί, αγωνίστηκαν με 5 αυτοκίνητα, τα 4 εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στο ROC. Η αρχή έγινε με ένα Supercar, Porsche 718 Cayman GT4 ClubSport (ισχύς 425 ίπποι), η οποία κάνει πρεμιέρα στο ROC και ακολουθούν  τα αυτοκίνητα Rallycross, (RX Supecar Lites με βιοκαύσιμα 330 ίππους). Η συνέχεια έρχεται με τα ηλεκτρικά RX2e (ισχύς 335 ίπποι) και FC1-X (ισχύς 1000 ίπποι) και το εκτός δρόμου Polaris PZR Pro (ισχύς 1000 ίπποι).

Το Nations Cup

Advertisement

Πρώτη… κόντρα το Nations Cup. Οι οδηγοί, χωρίστηκαν σε δυάδες ανά εθνικότητα, με στόχο το τρόπαιο.  Η ομάδα της Νορβηγίας (η οικογένεια Solberg Peter και Oliver) κέρδισε την πρώτη της νίκη στο Race of Champions /Nations Cup νικώντας την ομάδα έκπληξη των ΗΠΑ στον τελικό.

Ο συνδυασμός πατέρα και γιου κέρδισε τρεις από τις τέσσερις νίκες έναντι μιας αμερικανικής ομάδας την οποία αποτελούσαν ο θρύλος των Nascar Jimmie Johnson και ο οδηγός των IndyCar Colton Herta.

Advertisement

Ο Petter Solberg, ο οποίος κέρδισε το Κύπελλο Εθνών ως μέρος της Team Nordic το 2014, κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα καθώς το Polaris Pro XP Side-by-Side του Johnson είχε προβλήματα, ενώ ο Oliver κέρδισε τον Herta.

Ο Jimmie Johnson ανέκαμψε για να κερδίσει την τρίτη νίκη κόντρα στον Oliver Solberg με την πισωκίνητη Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, αλλά ένα λάθος του Herta στον τελικό έδωσε τη νίκη στη Νορβηγία. «Το κίνητρο για αυτό (ήρθε) όταν είδα τον Sebastien Loeb να κερδίζει στο Μόντε Κάρλο, κάτι που με έκανε να σκεφτώ ότι δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο», είπε ο Petter Solberg μετά τον τελευταίο αγώνα. Η Νορβηγία είχε νωρίτερα αποκλείσει τη διοργανώτρια χώρα Σουηδία στους προημιτελικούς .

Advertisement

Για τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στον τελικό ήταν εντυπωσιακή καθώς ούτε ο Johnson, ούτε ο Herta έχουν εμπειρία οδήγησης στο χιόνι. Το δίδυμο απόκλεισε εντυπωσιακά, την οκτώ φορές νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Εθνών Γερμανία στον προημιτελικό και στη συνέχεια ξεπέρασαν τη Φινλανδία για να φτάσουν στον τελικό.

Η πορεία της Νορβηγίας προς τον τελικό παρέσυρε τις ομάδες της Σουηδίας (Mattias Ekstrom και Timmy Hansen) και της Φινλανδίας (Mika Hakkinen και Emma Kimilainen).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλοι οι διάσημοι των Motorsport σε έναν αγώνα
Porsche: Με V8 και ανανεώσιμα καύσιμα το αγωνιστικό πρωτότυπο LMDh (+video)
Σε δημοπρασία η Porsche 904 του Robert Redford