Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Porsche 904 του Robert Redford

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η Porsche 904 του Robert Redford

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η Porsche 904 του Robert Redford

ΝΕΑ

Η Porsche 904 GTS του 1964 που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ήταν για μια δεκαετία περίπου στο γκαράζ του Robert Redford και τώρα ετοιμάζεται να αλλάξει άλλη μια φορά χέρια.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι και λίγο να έχεις αυτοκίνητο στο γκαράζ σου που είχε διάσημο ιδιοκτήτη παλιότερα και κάπως έτσι, η Bonhams υπολογίζει πως η τιμή του θα φτάσει τα 1,5 εκ. ευρώ.

Ο Robert Redford δεν χρειάζεται συστάσεις, καθότι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Αυτό που δεν ξέραμε πολλοί για τον Redford, ήταν το πάθος του για τα αυτοκίνητα. Τώρα, με την ευκαιρία της δημοπρασίας αυτής της εξαίσιας Porsche 904 του 1964, αποκαλύπτεται άλλη μια ενδιαφέρουσα πτυχή του χαρακτήρα ενός από τους μεγαλύτερους «γόηδες» της μεγάλης οθόνης.

Σε αντίθεση με τον Steve McQueen και τον Gene Hackman, ο Redford δεν πήρε ποτέ μέρος σε αγώνες αυτοκινήτων με κανονική ομάδα και «πλήρη εμπλοκή». Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε το 1966 να αγοράσει τη συγκεκριμένη 904 GTS που βλέπουμε εδώ, από τον Steve Berg, ιδιοκτήτη μιας αγωνιστικής ομάδας. Τότε το αυτοκίνητο είχε μόλις συμπληρώσει δύο χρόνια αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Με αριθμό πλαισίου 99001, αυτή η 904 GTS ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία για ιδιωτική αγωνιστική ομάδα- πέραν του προγράμματος του εργοστασίου. Το 1966, ο Steve Berg προσέφερε το αυτοκίνητο προς πώληση και η 904 GTS κατέληξε στο γκαράζ του Robert Redford, ο οποίος το κράτησε για περίπου 10 χρόνια.

Advertisement

Μετά τον Redford, με αρκετά σημάδια γήρατος και χωρίς τον αρχικό του επίπεδο τετρακύλινδρο κινητήρα, η 904 αγοράστηκε από τον Βέλγο Stefan Talpe, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ’90 του έκανε μια πλήρη αποκατάσταση. Τότε ήταν που βάφτηκε σε αυτό το βαθύ πράσινο (Irish Green) που είναι από το αυθεντικό χρωματολόγιο της Porsche και του τοποθετήθηκε ένας δίλιτρος εξακύλινδρος boxer από 911.

Advertisement

Έτσι λοιπόν, πέραν του πλαισίου που είναι «απείραχτο» (αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως έχει αλλάξει τρία χρώματα από το 1964 μέχρι σήμερα), αυθεντικό παραμένει το κιβώτιο των ταχυτήτων και η ανάρτηση. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο προσφέρεται τώρα από τον Δανό ιδιοκτήτη του με ένα πλήρες αρχείο συντήρησης που περιέχει αρχεία που χρονολογούνται από τότε που ήταν ολοκαίνουργιο.

Η δημοπρασία για την όμορφη αυτή 904 GTS, έχει προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Η Bonhams που έχει την ευθύνη της, εκτιμά ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αλλάξει χέρια για ένα ποσό που θα κυμανθεί από 1,3 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρατήθηκε προς 204.000 δολάρια το Husqvarna Viking του Steve McQueen
Αποκάλυψη για το νέο Genesis G90, την κορεάτικη S-Class
Η Porsche εκσυγχρονίζει την λειτουργία των turbo