Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Race Of Champions: Νικητής και εδώ ο Loeb (+video)

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Race Of Champions: Νικητής και εδώ ο Loeb (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Race Of Champions: Νικητής και εδώ ο Loeb (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Loeb κέρδισε την τέταρτη νίκη του Race of Champions στην πρώτη διοργάνωσή του στη Σουηδία, κερδίζοντας τον Sebastian Vettel. Με την νίκη του αυτή ο Loeb ισοφαρίζει το ρεκόρ του Didier Auriol με τέσσερις νίκες ROC.

Advertisement
Advertisement

Μετά την δεύτερη θέση στο ράλι Dakar και την νίκη στο ράλι του Μόντε Κάρλο ο Loeb κερδίζει τον Vettel για να εξασφαλίσει την τέταρτη νίκη του στον Αγώνα των Πρωταθλητών.

Ο Loeb πέρασε από μια συναρπαστική «μάχη» στον ημιτελικό με τον Ekstrom για να φτάσει στον τελικό, κερδίζοντας έναν σκληρό αγώνα για να αντιμετωπίσει τον Vettel. Ο Γερμανός έφτασε στον τελικό νικώντας τον εννέα φορές νικητή του Le Mans Tom Kristensen στον ημιτελικό, του Αγώνα των Πρωταθλητών του 2022.

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, ο οποίος εξασφάλισε την 80η νίκη του στο WRC στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον περασμένο μήνα, κέρδισε τον Vettel σε μία «κόντρα», αρχικά με τα Polaris RZR, αφού ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 γλίστρησε και χτύπησε στον τοίχο.

Advertisement
Advertisement

Η τελική μονομαχία, έγινε με το Polaris και έληξε υπερ του Loeb με διαφορά λίγο πάνω από οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Advertisement

Στη συνέχεια ο Loeb έκανε το 2-0 με νίκη στο δεύτερο γύρο, με τον Vettel πολύ κοντά του. Ο Vettel στη συνέχεια ανάγκασε τον Loeb να κάνει ένα λάθος στον τρίτο τους αγώνα. Ο Γάλλος χτύπησε το ηλεκτρικό του RX2e rallycross σε snow bank στην άκρη της πίστας. Έτσι ο Vettel κέρδισε εύκολα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ROC, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη βόρεια περιοχή της Pitea στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, προσφέροντας πολλές προκλήσεις στους 18 οδηγούς που συμμετείχαν. Πολλοί από τους οποίους είχαν μηδενική εμπειρία στην οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο. Η πίστα είχε μειωθεί σε μήκος από τους αγώνες για το Κύπελλο Εθνών λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Advertisement

Οι Colton Herta και Helio Castroneves ήταν οι καλύτεροι στον πρώτο από τους δύο προκριματικούς αγώνες, κερδίζοντας με καλούς χρόνους, παρά τις κακές συνθήκες. Ο Herta ανέβηκε στην κορυφή οδηγώντας το Polaris, ενώ η διπλή πρωταθλήτρια της σειράς W Jamie Chadwick έριξε νοκ άουτ τον οδηγό της ομάδας Haas F1 Mick Schumacher στη δεύτερη αναμέτρηση.

Στη συνέχεια, Herta και Chadwick ήρθαν αντιμέτωποι με τον οδηγό των IndyCar να φτάνει στους  προημιτελικούς αφού η Chadwick κόλλησε το RX2e εκτός πίστας στον δεύτερο γύρο.

Φοβερή μάχη είχαν οι Tom Kristensen και David Coulthard.O εννέα φορές νικητής του Le Mans 24 Hours, Tom Kristensen, ξεπέρασε τον δύο φορές νικητή του ROC David Coulthard με μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Coulthard ακούμπησε ελαφρά σε snowbank στον πρώτο γύρο. Αυτό του κόστισε τη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Race of Champions 2022: Το κύπελλο των εθνών (+video)
WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Η ημέρα του Loeb (+video)
Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του