Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Porsche: Με V8 και ανανεώσιμα καύσιμα το αγωνιστικό πρωτότυπο LMDh (+video)

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Με V8 και ανανεώσιμα καύσιμα το αγωνιστικό πρωτότυπο LMDh (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Porsche: Με V8 και ανανεώσιμα καύσιμα το αγωνιστικό πρωτότυπο LMDh (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη των δοκιμών για το αγωνιστικό πρωτότυπο της κατηγορίας LMDh.

Advertisement
Advertisement

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του νέου πρωτότυπου της κατηγορίας LMDh της Porsche, οι οποίες διενεργούνται στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Weissach.

Στόχος των μηχανικών της μάρκας είναι να τελειοποιήσουν το αγωνιστικό, ώστε να είναι καθόλα έτοιμο να «ριχθεί» στη μάχη των πρωταθλημάτων WEC και IMSA, με αφετηρία τις αρχές του 2023.

Αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το σύστημα πρόωσης του αγωνιστικού: Η Porsche αποφάσισε να πλαισιώσει το στάνταρ υβριδικό σύστημα με έναν V8 twin-turbo, ο οποίος θα αποδίδει περίπου 680 ίππους και θα καταναλώνει ανανεώσιμα καύσιμα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

«Καταλήξαμε στον V8 biturbo, διότι πιστεύουμε ότι προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών απόδοσης, βάρους και κόστους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Thomas Laudenbach.

Βάσει των κανονισμών για τους κινητήρες της κατηγορίας LMDh, η μέγιστη ισχύς του συστήματος κίνησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 680 ίππους. Παράλληλα, ο εκπεμπόμενος ήχος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 110 ντεσιμπέλ, ο μέγιστος ρυθμός περιστροφής είναι 10.000 σ.α.λ. και το μέγιστο βάρος του κινητήρα φτάνει τα 180 κιλά, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων εξάτμισης, εισαγωγής αέρα, αλλά και ψύξης.

Advertisement

Το εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος θα φέρουν την υπογραφή της Williams Advanced Engineering (μπαταρία), της Bosch (ηλεκτρικό μοτέρ και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου) και της Xtrac (κιβώτιο). Τέλος, η Porsche – όπως και η Audi – επέλεξαν το πλαίσιο της Multimatic.

Το πρωτότυπο της Porsche θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2023 στον εναρκτήριο γύρο της σειράς αγώνας IMSA – τις 24 Ώρες της Daytona.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμες να συναρπάσουν οι νέες Porsche Cayenne Platinum (video)
H Porsche σας πάει βόλτα στις Άλπεις (video)
Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική και all-rounder (video)

Advertisement