Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πέθανε ο Ντι Φέρραν

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέθανε ο Ντι Φέρραν

ΑΓΩΝΕΣ

Πέθανε ο Ντι Φέρραν

ΑΓΩΝΕΣ

Ο δύο φορές πρωταθλητής στα CART (νυν IndyCar series) και νικητής του Indy500, Χυλ ντι Φέρραν πέθανε στα 56 του χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το AP, ο Βραζιλιάνος υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε πίστα στην Φλόριντα όπου έτρεχε με τον γιο του.

Ο Ντι Φέρραν ήταν ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος οδηγός αγώνων στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε να τρέχει στα καρτ από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Εν συνεχεία μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και αγωνίστηκε στις κατηγορίες Formula Ford και Formula 3, δίπλα σε οδηγούς όπως οι Ρούμπενς Μπαριτσέλο και Ντέιβιντ Κούλθαρντ.

Advertisement
Advertisement

Παρά το ότι έκανε δοκιμές στο τέλος του 1993 με την Arrows, ο Ντι Φέρραν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο πρωτάθλημα της F1. Ωστόσο η μοίρα τον έστειλε στις ΗΠΑ όπου και θα αγωνιζόταν για 10 πλήρεις σεζόν στο πρωτάθλημα CART και μετέπειτα στην IndyCar Series.

Ο Βραζιλιάνος ήταν σε αυτό το διάστημα ένα από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Η πλήρης αναγνώριση θα ερχόταν κατά την διετία 2000-2001 οπότε και κατέκτησε το πρωτάθλημα της κορυφαίας σειράς μονοθέσιων στις ΗΠΑ, οδηγώντας για την Penske Racing.

Το 2003 ο Ντι Φέρραν πραγματοποίησε και ένα ακόμη παιδικό του όνειρο κερδίζοντας το Indy500. Αυτή ήταν και η τελευταία του σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία αγώνων. Στη συνέχεια ανέλαβε για 2 χρόνια θέση στο μανατζμεντ της BAR F1, ενώ από το 2018 έως το 2021 είχε διατελέσει αγωνιστικός διευθυντής στην McLaren.

Advertisement

Φέτος, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί η επιστροφή του στην ομάδα από το Γουόκινγκ σε συμβουλευτικό ρόλο ενώ ήταν παρών και στο τελευταίο GP της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν μία ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. O πρόωρος θάνατος του Ντι Φέρραν σκόρπισε θλίψη σε οικείους, φίλους, συνεργάτες του αλλά και στους απλούς φίλους των αγώνων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari vs Ford: Η απάντηση
Νεκρός οδηγός σε αγώνα Ράλλυ στις ΗΠΑ!
WRC: Ανασκόπηση της σεζόν του 2023 (+video)