Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Indy500: Ο Νιούγκαρντεν κάνει την ανατροπή στο τέλος! (+video)

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Indy500: Ο Νιούγκαρντεν κάνει την ανατροπή στο τέλος! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Indy500: Ο Νιούγκαρντεν κάνει την ανατροπή στο τέλος! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης έπειτα από έναν μαραθώνιο αγώνα με τρεις διακοπές, ανέδειξαν θριαμβευτές τον Τζόζεφ Νιούγκαρντεν και την Penske.

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκαν 12 προσπάθειες στον Αμερικανό για να κατακτήσει τον πιο σημαντικό αγώνα στις ΗΠΑ. Και τελικά ο Νιούγκαρντεν τα κατάφερε με συγκλονιστικό τρόπο.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία επανεκκίνηση του αγώνα η οποία άφησε μόνο έναν γύρο αγώνα πριν την καρό σημαία. Ο Νιούγκαρντεν βρισκόταν δεύτερος πίσω από τον Μάρκους Έρικσον ο οποίος προσπαθούσε να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα. Όμως, ο Νιούγκαρντεν κατάφερε να προσπεράσει τον Σουηδό στην πίσω ευθεία και να κρατήσει την πρώτη θέση στις τελευταίες δύο στροφές του οβάλ για να πάρει την καρό σημαία!

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας ήταν γεμάτος δράση και πολλές αναπάντεχες στιγμές. Ο Παλού που είχε σημειώσει pole-ρεκόρ βρέθηκε πολύ γρήγορα σε μειονεκτική θέση λόγω στρατηγικής. Ο Ισπανός στάθηκε άτυχος και κατά τις στάσεις στα pits που προκλήθηκαν από την σύγκρουση του Στινγκ Ρέι Ρομπ στον 91ο γύρο. Ακόμη πιο σοκαριστικό, όμως, ήταν το ατύχημα του Κίρκγουντ λίγο αργότερα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τον οδηγό.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Βίκεϊ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του βγαίνοντας από το pitlane και έπεσε επάνω σε εκείνο του Παλού. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μόνη σύγκρουση στα pits. Οι ομόσταβλοι Γκροζάν και Χέρτα επίσης συγκρούστηκαν καταστρέφοντας τον αγώνα της Andretti.

Advertisement

Το τέλος ήταν συγκλονιστικό με δύο κόκκινες σημαίες στους τελευταίους οκτώ γύρους λόγω συγκρούσεων. Ο Έρικσον είχε πάρει την πρωτοπορία και το μεγάλο πλεονέκτημα πριν την τελευταία επανεκκίνηση. Ωστόσο ο Νιούγκαρντεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη κίνηση στον τελευταίο γύρο και να πάρει την πολυπόθητη νίκη στο Indy500!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IndyCar: Απειλές για την ζωή του δέχθηκε ο Ilott!
Γιατί στο Indy 500 οι νικητές πίνουν γάλα και όχι σαμπάνια;
NASCAR: Καραμπόλα στον τελευταίο γύρο! (+video)