Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αντρέτι: Θα πείσω τον Φερστάπεν για το Indy500!

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντρέτι: Θα πείσω τον Φερστάπεν για το Indy500!

FORMULA 1

Αντρέτι: Θα πείσω τον Φερστάπεν για το Indy500!

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι η νέα… καψούρα του Μάριο Αντρέτι. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο θρυλικός οδηγός θα κάνει τα πάντα για να δει τον Ολλανδό στο Indy 500!

Advertisement
Advertisement

Ο Αντρέτι έχει μεγάλη ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έχει τρέξει σχεδόν σε κάθε σειρά αγώνων σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τεράστια επιτυχία.

Οι συνολικά 109 νίκες του στα μεγαλύτερα σιρκουί του πλανήτη του έχουν χαρίσει 4 τίτλους στα IndyCar και το πρωτάθλημα της F1 του 1978. Η τελευταία του νίκη στην F1 ήταν, μάλιστα, εκείνη τη χρονιά στην Ολλανδία! Σαράντα πέντε χρόνια μετά ο Αντρέτι βρίσκεται ένα βήμα πριν επιστρέψει στην F1 με την δική του ομάδα. Επιπλέον θαυμάζει απεριόριστα και έναν Ολλανδό ο οποίος έχει κυριαρχήσει στο σπορ τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

«Κάποια μέρα, αφού κερδίσει το 8ο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα μιλήσω με τον Μαξ για να έρθει στις ΗΠΑ και να κερδίσει το Indy 500» δήλωσε ο Μάριο. Σε ερώτηση δε για το ότι ο πρωταθλητής της F1 έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί εκεί, ο Αντρέτι αρκέστηκε να πει: «Θα τον πείσω».

Ο Φερστάπεν έχει εκδηλώσει πρόσφατα τον θαυμασμό του για το Indy 500 αλλά και για τους οδηγούς οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό. Ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι το θεωρεί πολύ επικίνδυνο ώστε να το τολμήσει ο ίδιος. Αντιθέτως, θα επιθυμούσε να αγωνιστεί μελλοντικά στις 24 ώρες του Λε Μαν.

Advertisement

Νίκες στους δύο αυτούς αγώνες αλλά και στο Grand Prix του Μονακό -το οποίο ο Μαξ έχει κερδίσει δις- συνιστούν το triple crown του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μέχρι σήμερα μόνο ο Γκρέιαμ Χίλ έχει καταφέρει να το πετύχει. Θα μπορέσει ο Αντρέτι να πείσει τον Φερστάπεν να το επιχειρήσει κι εκείνος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mario Andretti: Με τέρμα το γκάζι και στα 82! (+video)
Andretti: Έχει αρχίσει την στρατολόγηση;
F1: Δείτε έναν on board γύρο στο Las Vegas! (+video)

Advertisement