Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα κατακτά το Ακρόπολις! (+video)

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα κατακτά το Ακρόπολις! (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα κατακτά το Ακρόπολις! (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Κάλε Ροβανπέρα κατέκτησε τη νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 και μαζί απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην μάχη για τον τίτλο της φετινής σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με δεδομένη την σταθερότητα του Φιλανδού, ο Έβανς θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να προβληματίσει σοβαρά τον teammate του.

Στην Ελλάδα ο Ροβάνπερα μπορεί μετά τη νίκη του στην υπερειδική να συνέχισε νωχελικά κατά την δεύτερη ημέρα. Ωστόσο αυτό είχε να κάνει περισσότερο με την θέση εκκίνησής του στις ειδικές. Τόσο εκείνος όσο και ο Έβανς ήταν αναγκασμένοι να ξεκινούν πρώτοι στις δοκιμασίες της Παρασκευής. Έτσι, ήρθαν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους Νεβίλ και Οζιέ οι οποίοι από νωρίς πήραν κεφάλι στην κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το Ράλλυ Ακρόπολις είναι διαβόητο για τον σκληρό του χαρακτήρα. Και η φήμη του εθνικού μας αγώνα έμελλε να επιβεβαιωθεί για ακόμη μία χρονιά κατά την τρίτη του ημέρα. Τόσο ο Νεβίλ όσο και ο Οζιέ επλήγησαν από ατυχίες οι οποίες τους έθεσαν εκτός διεκδίκησης.

Εν τω μεταξύ ο Ροβανπέρα -ξεκινώντας πιο πίσω το Σάββατο- οδηγούσε φανταστικά, έχοντας μειώσει την διαφορά του από την κορυφή. Έτσι, ήταν στην κατάλληλη θέση για να… δρέψει τους καρπούς τις ατυχίας των δύο αντιπάλων του.

Advertisement

Ο πρωταθλητής πέρασε στην πρωτοπορία στο τέλος της τρίτης ημέρας και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Οδήγησε συντηρητικά σήμερα και εξασφάλισε μία πολύτιμη νίκη στην οικονομία του πρωταθλήματος. Σίγουρα ο Κάλε υπήρξε τυχερός. Εντούτοις η τύχη αποτελεί κι εκείνη μέρος του παιχνιδιού.

Advertisement

Πίσω από τον Ροβανπέρα -ο οποίος κέρδισε και την Power Stage– τερμάτισε ο Έβανς ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Toyota. Τρίτος ήταν ο Σόρντο με τους Τάνακ, Λάπι και Κατσούτα να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Power Stage

Ο Νεβίλ ξεκίνησε πρώτος από τα πληρώματα του WRC την Power Stage. Ο χρόνος του ήταν εξαιρετικός. Ωστόσο ο Βέλγος ήταν, κατανοητά, απογοητευμένος από την εξέλιξη του Ράλλυ. «Ήμουν ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Αν δεν ήταν αυτή η κ***τρυπα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά» δήλωσε ο Βέλγος, ο οποίος είδε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα μάλλον να εκμηδενίζονται στην Ελλάδα.

Ο άλλος μεγάλος άτυχος του αγώνα, Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν ένα δέκατο αργότερος του Νεβίλ στην τελευταία ειδική. «Δεν έχω να πω πολλά. Δυστυχώς ήμασταν άτυχοι ωστόσο έτσι είναι τα Ράλλυ» δήλωσε ο Γάλλος. Ο Οζιέ δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να τρέξει και στο Ράλλυ Ευρώπης.

Επόμενος στην ειδική ήταν ο Κατσούτα με τον Ιάπωνα να είναι 6,6 δευτερόλεπτα αργότερος του Νεβίλ. Εξασφάλισε, όμως, την 6η θέση της γενικής κατάταξης. «Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό, όμως πρέπει να μάθω να το οδηγώ καλύτερα στο όριο» δήλωσε ο Κατσούτα.

Πολύ καλύτερο -και πολύ εντυπωσιακότερο- ήταν το πέρασμα του Λάπι. Ο Φιλανδός κέρδισε τον χρόνο του Νεβίλ για μισό δευτερόλεπτο. «Έκανα δύο μικρά λάθη αλλά γενικά ήταν πολύ ωραίο πέρασμα, το απόλαυσα» δήλωσε ο πέμπτος της γενικής κατάταξης.

Δύο για τον τίτλο

Ακόμη ταχύτερο ήταν, όμως, το πέρασμα του τέταρτου Τάνακ με τον Εσθονό να ανακάμπτει θεαματικά από τις ατυχίες της δεύτερης ημέρας. «Νομίζω ότι παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε καλά» δήλωσε ο Εσθονός.

Στην μάχη της δεύτερης θέσης ο Σόρντο τα έδωσε κυριολεκτικά όλα στην Γραμμένη 2. Το πέρασμά του ήταν εντυπωσιακό και ουκ ολίγες φορές το i20 έδειχνε έτοιμο να βγει από τον δρόμο! Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει την δεύτερη θέση από τον Έβανς.

Ο Ουαλλός οδήγησε περίφημα κερδίζοντας, μάλιστα για 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου και τον χρόνο του Τάνακ!  «Χρειαζόμασταν τους βαθμούς και της θέσης και της Power Stage. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη» δήλωσε ο Έβανς.

Και έπειτα ήρθε ο Ροβανπέρα ο οποίος ήταν 2,5 (!) δευτερόλεπτα ταχύτερος του Έβανς στα μόλις 9 χιλιόμετρα της ειδικής. Ο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσει την μεγάλη του εμφάνιση. «Τα δώσαμε όλα, πάντα αυτό κάνουμε» δήλωσε ο νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023.

WRC2

Στην κατηγορία WRC2 ο Μίκελσεν μπορεί να ήταν αργότερος του Φουρμό στην Power Stage. Εντούτοις έκανε τον αγώνα της ζωής του έπειτα από τις ατυχίες της δεύτερης ημέρας για να πάρει την μεγαλύτερη -ίσως- νίκη της καριέρας του!

Ο Νορβηγός ήταν 50 δευτερόλεπτα πίσω πριν την έναρξη της τρίτης ημέρας. Εντούτοις τα έδωσε όλα, παρά το ότι ο χρόνος που του απέδωσαν οι κριτές το πρωί της Κυριακής για την ματαιωθείσα Παύλιανη 2  του στέρησε την πρωτοπορία που είχε πάρει χθες.

Ο Μίκελσεν δεν έκανε πίσω. Κέρδισε αντιπάλους και προβλήματα -πριν την δεύτερη Γραμμένη έπρεπε να αλλάξει και διαφορικό- για να πάρει την τρίτη φετινή του νίκη. Οι Γκρίνσμιθ και Ροσέλ συμπλήρωσαν το podium.

«Αυτή η νίκη είναι ξεχωριστή. Μετά από την Παρασκευή όλα έμοιαζαν τόσο σκοτεινά. Αποφασίσαμε, όμως, να τα δώσουμε όλα και πηγαίναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε σε κάθε στροφή» δήλωσε ο Μίκελσεν μετά τον τερματισμό.

Junior WRC

Όμως, το επετειακό, εβδομηκοστό Ράλλυ Ακρόπολις έκρινε και τον πρωταθλητή στην κατηγορία Junior. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιρλανδό Γουίλιαμ Κρέιτον. Ο Ιρλανδός, οδηγώντας Ford Fiesta Rally 3, έχασε έδαφος την Παρασκευή λόγω προβλήματος με το ψυγείο.

Η ατυχία του πρωτοπόρου στη βαθμολογία έβαλε στο παιχνίδι τους διώκτες του, Πεγιέ και Ντομίνγκεζ. Ο τελευταίος θα κέρδιζε τελικά την κατηγορία στην Ελλάδα. Ωστόσο ο Κρέιτον είχε καταφέρει να ανακάμψει το Σάββατο και την Κυριακή. Η πέμπτη θέση του Ιρλανδού ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει τελικά τον τίτλο.

Ήταν μία συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για τον Κρέιτον καθώς έγινε ο δεύτερος Ιρλανδός μετά τον αδικοχαμένο Κρεγκ Μπριν που κατορθώνει να πάρει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. «Είναι απίστευτο. Τα δώσαμε όλα για να επανέλθουμε. Ξέρω ότι ο Κρεγκ (σ.σ. Μπριν) θα ήταν υπερήφανος. Τον σκεφτόμουν συνεχώς» ήταν τα λόγια του Κρέιτον.

Αντί επιλόγου

Έπειτα από τέσσερις ημέρες συνεχούς δράσης, η επετειακή 70η έκδοση του εθνικού μας αγώνα έφτασε στο τέλος της. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Τόσο οργανωτικά όσο και από την άποψη του δράματος που προσέφερε μέχρι και την τελευταία ειδική.

Η προσέλευση των θεατών ήταν πολύ ικανοποιητική και στην συντριπτική του πλειοψηφία το ελληνικό κοινό έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για το Ακρόπολις, χωρίς υπερβολές. Αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά ευχάριστο και αποδεικνύει ότι ο ιστορικός αυτός αγώνας εκτός από παρελθόν έχει και λαμπρό μέλλον.

Εξάλλου ευχή όλων μας είναι το Ακρόπολις να παραμείνει για πάντα στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ. Και διοργανώσεις όπως οι τρεις τελευταίες μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Η κάλυψη του εθνικού μας αγώνα δεν σταματά εδώ.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αφιερώματα με παραλειπόμενα αλλά και αναλυτική αναφορά στους Έλληνες συμμετέχοντες. Για την ώρα απλώς να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Και του χρόνου!


Η τελική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Διακόπηκε η Γραμμένη 1