Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ απομακρύνεται (+video)

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ απομακρύνεται (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ απομακρύνεται (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Ροβανπέρα κέρδισε το Ελευθεροχώρι 1 οδηγώντας εξαιρετικά την στιγμή που ο Έβανς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Yaris. Αυξάνει την διαφορά του από τον Οζιέ ο Νεβίλ.

Advertisement
Advertisement

Με τον Βέλγο να είναι ο μόνος οδηγός που σημείωσε χρόνο εφάμιλλο εκείνου του Ροβανπέρα, η διαφορά του από τον Οζιέ μεγάλωσε πριν το απογευματινό σκέλος.

Στην τελευταία ειδική του πρωινού σκέλους οι οδηγοί συνάντησαν μικτές συνθήκες οδοστρώματος. Αρκετά σημεία της διαδρομής είχαν στεγνώσει πλήρως από τις νεροποντές των προηγούμενων ημερών, όπως είχε συμβεί και στις Καρούτες 1. Ωστόσο υπήρχαν και αρκετά άλλα σημεία στα οποία, λόγω των δέντρων, υπήρχαν ακόμη λάσπες ή και λακκούβες με νερό. Κατά συνέπεια η πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα του WRC ήταν αρκετά ιδιαίτερη.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντάνι Σόρντο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από τα πληρώματα που έτρεξαν πρώτα στη δοκιμασία. Εντός της ειδικής βρίσκονταν τα Toyota των Οζιέ, Ροβανπέρα και Έβανς. Σε αυτό το σημείο η ατυχία χτύπησε τον τελευταίο, λίγο πριν το τέταρτο split.

Δράμα για Έβανς

Ο Έβανς έχασε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης -λόγω υψηλής πίεσης λαδιού- και αναγκάστηκε να τελειώσει την ειδική με το υβριδικό σύστημα. Αυτό ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στις ελπίδες του για το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα εάν καταλήξει σε εγκατάλειψη. Ευτυχώς για εκείνον μεσολαβεί service park πριν το απογευματινό σκέλος στο οποίο ίσως μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα.

Advertisement

Αντιθέτως πολύ καλύτερα πήγαιναν τα πράγματα για τον Κάλε Ροβανπέρα ο οποίος ήταν 15 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρντο και 10 του Οζιέ! «Ίσως δεν ήμουν αρκετά τολμηρός» σχολίασε ο Γάλλος, ο οποίος κατάφερε να φτάσει την τελευταία στιγμή εγκαίρως για την έναρξη της ειδικής. Αντιθέτως καλύτερα τα πήγε ο Νεβίλ ο οποίος ήταν μόλις 1,5 δευτερόλεπτο αργότερος του Ροβανπέρα.

Έτσι με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους ο Νεβίλ προηγείται του Οζιέ για 10,9 δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος αισθάνεται πια και την πίεση του Ροβανπέρα ο οποίος είναι 12,9 δευτερόλεπτα πίσω του στην τρίτη θέση. Οι Σόρντο και Έβανς κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

WRC 2 και Junior WRC

Advertisement

Συγκλονιστικές είναι οι μάχες και στις δύο αυτές κατηγορίες. Στο WRC 2 ο Ροσέλ προηγείται για μόλις 7,6 δευτερόλεπτα του Γκρίνσμιθ. Το Ελευθεροχώρι 1 πήγε, όμως, στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μίκελσεν ο οποίος προσπαθεί να ανακάμψει από τις χθεσινές του ατυχίες. Ο Νορβηγός είναι τέταρτος στην κατηγορία πίσω από τον Πάγιαρι.

Έπειτα από τα προβλήματα της χθεσινής ημέρας ο Φουρμό είναι αρκετά πίσω, στην 10η θέση της κατηγορίας. Ο Εσθονός Βίρβες αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελευταία ειδική που τον έριξε στο τέλος της κατάταξης. Η εμπρός αριστερά ανάρτηση του Fiesta έσπασε κοστίζοντάς του σημαντικά σε χρόνο. Ο Σόλμπεργκ έχει εγκαταλείψει.

Στο Junior WRC ο εθνικός μας αγώνας θα είναι και ο τελευταίος στη σεζόν. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Γουίλιαμ Κρέιτον έχει χάσει πολύ χρόνο με πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Ιρλανδός θα προσπαθήσει να μαζέψει βαθμούς κερδίζοντας ειδικές διαδρομές (σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας) και να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Μεγαλύτερη απειλή για τον Κρέιτον είναι ο Ντομίνγκεζ ο οποίος προηγείται στην κατηγορία μετά και τις Καρούτες 1. Ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου, Πεγιέ εγκατέλειψε λόγω κιβωτίου ταχυτήτων. Το απογευματινό σκέλος ξεκινάει στις 14:08 με το δεύτερο πέρασμα από την Παύλιανη.


Η γενική κατάταξη μετά από την ένατη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Νεβίλ αντεπιτίθεται! (+video)