Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ταχύτερος ο Έβανς στην ειδική Ταρζάν (+video)

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ταχύτερος ο Έβανς στην ειδική Ταρζάν (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ταχύτερος ο Έβανς στην ειδική Ταρζάν (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Έλφιν Έβανς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην 13η ειδική του αγώνα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Η πολύ σωστή επιλογή ελαστικών από τον Ουαλλό και η στρωτή, αλάνθαστη οδήγησή του τον βοήθησαν να ξεπεράσει το Hyundai του Σόρντο με δύο ειδικές να απομένουν.

Με την διαδρομή πλήρως στεγνή η μαλακή γόμα ήταν ιδανική για την ειδική διαδρομή. Όσοι έβαλαν την σκληρή γόμα στους εμπρός τροχούς αντιμετώπισαν έντονη υποστροφή. Οι μεγάλοι άτυχοι της χθεσινής ημέρας, Νεβίλ και Οζιέ -ο οποίος πήρε επιπλέον ποινή 2 λεπτών λόγω του ότι χθες κινήθηκε μετά την 12η ειδική χωρίς να έχει δέσει τις ζώνες του- ξεκίνησαν πρώτοι την εμβληματική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος ήταν ταχύτερος του Γάλλου. Θα κρατούσε, μάλιστα, τον πρώτο χρόνο της ειδικής μέχρι και την ολοκλήρωση του περάσματος από τον Έβανς. Ο οδηγός της Toyota ήταν μεταξύ εκείνων που πίεζαν περισσότερο καθώς είχε να σκεφτεί την μάχη για τη δεύτερη θέση με τον Ντάνι Σόρντο.

Advertisement

Το πέρασμα του Έβανς ήταν κατά 9 δευτερόλεπτα ταχύτερο από του Σόρντο. Αυτό προβίβασε τον Ουαλλό στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξη, 4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ισπανό.

Οι πρωτοπόροι

Ο Ροβανπέρα ήταν αρκετά πιο αργός και από τους δύο καθώς δεν πίεσε ιδιαίτερα. Με 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα να τον χωρίζουν από τον δεύτερο Έβανς, αυτή ήταν μία λογική επιλογή. Έτσι στην πρώτη κατηγορία η κατάταξη είναι: Ροβανπέρα, Έβανς, Σόρντο, Τάνακ, Λάπι και Κατσούτα.

Advertisement

Στις θέσεις 7-11 μεσολαβούν πέντε πληρώματα του WRC2. Ο Γκας Γκρίνσμιθ προηγείται ακόμη στην κατηγορία αν και μόλις για κάτι παραπάνω από 1 δευτερόλεπτο του Μίκελσεν. Για τον Νορβηγό, μάλιστα, η νίκη στην κατηγορία μοιάζει πιο πιθανή καθώς ο Γκρίνσμιθ ανέφερε πρόβλημα με τον εμπρός άξονα μετά το πέρασμά του. Οι Ροσέλ, Φουρμό και Μούνστερ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement

Επόμενη δοκιμασία είναι το πρώτο πέρασμα από την Γραμμένη στις 10:05. Η επανάληψη της ειδικής αυτής στις 13:15 συνιστά την Power Stage αλλά θα σημάνει και την ολοκλήρωση του εθνικού μας αγώνα.


Η γενική κατάταξη μετά την δέκατη τρίτη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η τύχη χαμογελά στον πρωταθλητή (+video)