Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Σόρντο ταχύτερος στην Γραμμένη 1 (+video)

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Σόρντο ταχύτερος στην Γραμμένη 1 (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Σόρντο ταχύτερος στην Γραμμένη 1 (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Ντάνι Σόρντο κέρδισε το πρώτο πέρασμα της Γραμμένης και μείωσε την διαφορά του από τον Έβανς στη μάχη για την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η μάχη, όπως και εκείνες για τις νίκες σε WRC2 και Junior WRC, θα κρατήσουν μέχρι και το τέλος του αγώνα όπως όλα δείχνουν. Στo WRC2 ο Μίκελσεν προηγείται για 7,7 δευτερόλεπτα του Γκρίνσμιθ.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών -και των επιπλοκών που αυτή προκάλεσε- η διεύθυνση αγώνα είχα ανακοινώσει από την Πέμπτη ότι τα δύο περάσματα από την Γραμμένη θα ήταν πολύ συντομότερα από ότι είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Έτσι οι οδηγοί είχαν να τρέξουν με αντίπαλο το χρονόμετρο για μόλις 9 χιλιόμετρα από τα αρχικά 19.

Advertisement
Advertisement

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και η επιφάνεια πλήρως στεγνή. Έτσι οι οδηγοί μπορούσαν να πάνε flat-out στην αρκετά τεχνική χάραξή της. Ο Νεβίλ ήταν και πάλι ταχύτερος του Οζιέ, αυτή τη φορά για ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Advertisement

Τον χρόνο του Βέλγου βελτίωσε κατά 5,2 δευτερόλεπτα ο Τάνακ. Όπως και στην Ταρζάν έτσι και εδώ η μαλακή γόμα έδινε το πλεονέκτημα. Ιδίως λόγω της συντόμευσης της διαδρομής.

Μάχες μέχρι τέλους

Ένα δέκατο ταχύτερος του Εσθονού ήταν ο Έβανς και ακόμη 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος ο Σόρντο. Ο Ισπανός τα έδινε όλα για να πάρει ξανά την δεύτερη θέση από τον Έβανς. Με την Power Stage να απομένει, ο Σόρντο είναι 2,7 δευτερόλεπτα πίσω από το δεύτερο Toyota. Ο Ροβανπέρα οδήγησε και πάλι συντηρητικά.

Advertisement

Μπορεί ο Μίκελσεν να αντιμετώπισε ζητήματα με το χειρόφρενο, τον τροχό και τον κινητήρα στην Γραμμένη 1. Μπορεί ο Νορβηγός να μπερδεύτηκε και να έκοψε ταχύτητα νωρίτερα από τον τερματισμό της ειδικής. Ωστόσο ήταν ταχύτερος και πάλι του Γκρίνσμιθ ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον εμπρός άξονα του Fabia.

Τα αγωνιστικά επιστρέφουν στην Λαμία για το τελευταίο service park πριν το δεύτερο πέρασμα από την Γραμμένη στις 13:15. Με αυτό θα πέσει και η αυλαία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.


Η γενική κατάταξη μετά την δέκατη τέταρτη ειδική

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η τύχη χαμογελά στον πρωταθλητή (+video)