Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα παίρνει την πρωτοπορία! (+video)

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα παίρνει την πρωτοπορία! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα παίρνει την πρωτοπορία! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβανπέρα πέρασε στην πρωτοπορία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην τελευταία ειδική της τρίτης ημέρας έπειτα από την βλάβη που υπέστη η πίσω ανάρτηση του Οζιέ!

Advertisement
Advertisement

Οι Θεοί του Ακρόπολις χαμογέλασαν στον Φιλανδό και έστειλαν στα… τάρταρα τις ελπίδες του Οζιέ για νίκη. Η πίσω αριστερά ανάρτηση στο Yaris του Γάλλου έσπασε μέσα στην ειδική, πιθανώς από επαφή με κάποιον βράχο.

Έπειτα από την εγκατάλειψη του Νεβίλ στο δεύτερο πέρασμα της Παύλιανης, η Toyota είχε καταλάβει τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο Ντάνι Σόρντο ήταν ο μόνος από τους οδηγούς της Hyundai με ρεαλιστικές πιθανότητες για ένα podium. Θα έπρεπε, όμως, να παλέψει σκληρά για αυτό με τον Έλφιν Έβανς. Το άλλο Hyundai του Λάπι αντιμετώπιζε ήδη πολλαπλά προβλήματα από τις Καρούτες 2.

Advertisement
Advertisement

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε για τον Φιλανδό καθώς έπρεπε να βγάλει την τελευταία ειδική της ημέρας με κίνηση μόνο από τους πίσω τροχούς. «Όταν πάει άσχημα, πάει πραγματικά άσχημα. Ελπίζω αύριο να έχω μία καθαρή ημέρα» ήταν το σχόλιο του Φιλανδού. Από την άλλη ο έβδομος Κατσούτα θα ελπίζει να μην έχει άλλα κλαταρίσματα αύριο.

Το δράμα συνεχίζεται

Τα προβλήματα του Λάπι άνοιξαν τον δρόμο στον Τάνακ για την πέμπτη θέση στην κατάταξη. Και ο Εσθονός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο οδηγός της M-sport Ford ήταν αργότερος μόνο του Σόρντο έπειτα από τα πρώτα περάσματα.

Advertisement

Ο Σόρντο κατάφερε, μάλιστα, να επανέλθει στην τρίτη θέση έπειτα από την αρκετά αργή προσπάθεια του Έβανς. Ο Ουαλλός άκουγε έναν ανησυχητικό θόρυβο από το Yaris και οδήγησε συντηρητικά ώστε να μην ρισκάρει μία πιθανή εγκατάλειψη.

Advertisement

Ο Ροβανπέρα δεν αντιμετώπισε τέτοια προβλήματα και ήταν 12,9 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρντο! Και τα πράγματα θα πήγαιναν ακόμη καλύτερα για τον Κάλε. Μόλις ολοκλήρωσε την προσπάθειά του έμαθε και τα νέα για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Οζιέ.

Advertisement

«Που να πάρει! Πολλά συνέβησαν στην κορυφή σήμερα» δήλωσε ο πρωταθλητής ακούγοντας για τον Οζιέ. «Είχαμε μία καλή μάχη, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να πιέσουμε μέχρι τέλους εναντίον του Σεμπ ενώ έχουμε να σκεφτούμε και το πρωτάθλημα. Ήταν μια καλή μέρα, ήμασταν γρήγοροι και καταφέραμε να κρατήσουμε και με λίγη τύχη το αυτοκίνητο ανέπαφο. Κάποιες φορές, όμως, και η τύχη είναι απαραίτητη» υπογράμμισε ο Φιλανδός.

Έτσι, η κατάταξη στο WRC μετά και την τρίτη ημέρα έχει ως εξής: Ο Ροβανπέρα πρώτος, δύο λεπτά μπροστά από τον δεύτερο, πλέον, Σόρντο. Τρίτος είναι ο Έβανς.

Ο Γάλλος προσπάθησε να φτάσει στο service της Λαμίας χωρίς να σταματήσει στον δρόμο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι με την επιπλέον ποινή είναι στην ένατη θέση. Τέταρτος είναι ο Τάνακ, με τους Λάπι και Κατσούτα πίσω του.

WRC2 και Junior WRC

Στο πρωτάθλημα WRC2 το… επικό come back του Μίκελσεν ολοκληρώθηκε στο Ελευθεροχώρι 2 με τον Νορβηγό να προσπερνά στην κατάταξη της κατηγορίας τον Γκας Γκρίνσμιθ. Να σημειωθεί ότι ο Μίκελσεν σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο συνολικά στην ειδική!

Βέβαια ο Βρετανός είναι μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω. Όλα δείχνουν ότι η μάχη στην κατηγορία θα κριθεί στο νήμα αύριο. Οι Ροσέλ -είχε κλατάρισμα που του κόστισε πολύ- Μούνστερ και Φουρμό συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στην κατηγορία. Σημαντικές ήταν οι εγκαταλείψεις των Γκριαζίν, Σόμπεργκ και Πάγιαρι σήμερα από το WRC2.

Και στο πρωτάθλημα Junior, όμως, η μάχη είναι μεγάλη. Ο Ντομίνγκεζ είναι πρώτος στην κατηγορία. Ωστόσο ο Κρέιτον κέρδισε την 11η ειδική νωρίτερα. Εάν ο Ιρλανδός απλώς κερδίσει και τις υπόλοιπες μέχρι την καρό σημαία, θα πάρει και το πρωτάθλημα! Κι ας μην έχει ρεαλιστικές ελπίδες για τερματισμό στο podium.

Οι Έλληνες

Δύσκολη ήταν η ημέρα για τα ελληνικά πληρώματα. Εννέα εγκατέλειψαν σήμερα με μηχανικά προβλήματα. Μεταξύ των άτυχων ήταν οι Κεχαγιάς/Κουζιώνης και Ξανθάκος/Καραθανάσης. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης είναι ο Έλληνας που έχει την υψηλότερη θέση στην κατάταξη, όντας 19ος. Ακολουθούν οι Καρέλλης/Παναγιωτούνης.

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα του εθνικού μας αγώνας. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ολοκληρώνεται με τρεις ακόμη ειδικές διαδρομές, με την τελευταία να συνιστά και την Power Stage. Μπορεί ο Ροβανπέρα να προηγείται άνετα. Ωστόσο όπως έχουμε δει από την Πέμπτη ήδη τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr. Αύριο είναι η μέρα του… Ταρζάν!


Η γενική κατάταξη μετά από την δωδέκατη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει πρώτος (+video)