Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το VW Golf R των 320 ίππων (+τιμή)

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα το VW Golf R των 320 ίππων (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το VW Golf R των 320 ίππων (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Η πιο «καυτή» εκδοχή του Golf στα ιστορικά, πλέον, είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τις ισχυρές εκδόσεις Golf GTI, GTD, GTE και Clubsport, η VW διαθέτει στη χώρα μας και το πιο «καυτό» hatchback στην ιστορία της, το οποίο δεν είναι άλλο από το Golf R.

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου συνιστά ένας 4κύλινδρος τούρμπο κινητήρας των δύο λίτρων, ο οποίος αποδίδει 320 άλογα και 42,8 kgm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου (DSG). Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,7 sec, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο ενσωματώνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση με σκληρότερα ελατήρια και αντριστρεπτικές, ενώ έχει προστεθεί υποπλαίσιο αλουμινίου, το οποίο ενισχύει τη στιβαρότητα και βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες.

Επιπροσθέτως, ελέω της ανάρτησης το αυτοκίνητο βρίσκεται κατά 20 χλστ. πιο κοντά στο έδαφος, συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις, τα φρένα έχουν υποβληθεί σε ενίσχυση, με τις δαγκάνες να είναι διπίστονες.

Advertisement

Στα «ατού» του μοντέλου συμπεριλαμβάνεται η δέσμη προγραμμάτων οδήγησης, με τις επιλογές να είναι οι εξής: Comfort, Sport, Race, Individual, Special και Drift.

Advertisement

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το VW Golf R, κοσμείται, μεταξύ άλλων, από σπορ δερμάτινα καθίσματα με μπλε πινελιές και λογότυπα “R” και ένα θερμαινόμενο σπορ τιμόνι με ειδικό κουμπί “R”.

Το «καυτό» hatchback διατίθεται στην ελληνική αγορά με την τιμή του ν’ αντιστοιχεί σε 49.600 ευρώ.

Σημειώνεται πως εκτός του Golf R, φημολογείται πως θα αναπτυχθεί και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα αποδίδει 333 ίππους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020
Καθοδόν η ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R
Στην Ελλάδα το υβριδικό VW Golf των 130 ίππων (+τιμές)