Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Golf GTI: Ένα σύγχρονο… υπερόπλο (+video)

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Golf GTI: Ένα σύγχρονο… υπερόπλο (+video)

ΝΕΑ

Νέο VW Golf GTI: Ένα σύγχρονο… υπερόπλο (+video)

ΝΕΑ

Το ακρωνύμιο “GTI” συνοδεύει και το 8ης γενιάς Golf, ικανοποιώντας πλήρως τους λάτρεις της σπορ οδηγικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

Άρρηκτα συνδεδεμένο με τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της VW είναι το λογότυπο GTI, το οποίο κοσμεί το Golf από το μακρινό 1976. Έκτοτε, όλες οι γενιές του μικρομεσαίου μοντέλου δεν το έχουν αποχωριστεί.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι τεχνικοί της φίρμας εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στη σπορ κατασκευή αυτοκινήτων, για να φτάσουμε στο Golf της 8ης γενιάς όπου έχει αξιοποιηθεί όλη η αποκτηθείσα τεχνογνωσία.

Advertisement
Advertisement

Το υπάρχον Golf GTI δεν έχει αποκηρύξει την πατροπαράδοτη σχεδιαστική φιλοσοφία και ως εκ τούτου υιοθετεί την επιθυμητή επιθετική εμφάνιση. Αυτή συντίθεται -μεταξύ άλλων- από τον επιβλητικό προφυλακτήρα, τους προαιρετικούς προβολείς ομίχλης σε σχήμα “X”, τη LED οριζόντια γραμμή στο μπροστινό μέρος, τον νέο διαχύτη, την αεροτομή, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τις ζάντες των 17,18 ή 18 ιντσών και, φυσικά, την επιγραφή “GTI”.

Οι παραδοσιακές επενδύσεις στα καθίσματα συνεχίσουν να κοσμούν το εσωτερικό, το οποίο, πλέον, φιλοξενεί ένα πιο σπορ τιμόνι και επιλογέα, μια οθόνη αφής των 10 ιντσών (σ.σ. σύστημα πολυμέσων) και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών.

Advertisement

Κάτω από το καπό «φωλιάζει» ένας 2λιτρος TSI των 245 ίππων και των 370 Nm ροπής, συνδυαζόμενος είτε με 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με 7αρι αυτόματο DSG.

Πώς, όμως, θα «απλωθούν» οι επιδόσεις του Golf GTI στο δρόμο; Η VW έχει μεριμνήσει χαμηλώνοντας το όχημα κατά 15mm, ενώ έχει τοποθετήσει νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της λειτουργίας του εμπρός ηλεκτρονικού διαφορικού XDS και της ενεργής ανάρτησης.

Advertisement

H VW μας παρέχει μια εικόνα για τις δυνατότητες του μοντέλου, μέσω ενός βίντεο όπου εστιάζει στο τρίπτυχο “Ταχύτητα – Δύναμη-  Ψηφιακή Απόδοση”.

Ακολουθεί το οπτικοακουστικό υλικό των 40 δευτερολέπτων:

Advertisement