Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθοδόν η ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθοδόν η ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R

ΝΕΑ

Καθοδόν η ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R

ΝΕΑ

Εν αναμονή της άφιξης του Golf R, φουντώνουν οι φήμες αναφορικά με ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, με εντυπωσιακές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα έγγραφο, το οποίο, ενδεχομένως, προμηνύει την άφιξη ενός ακόμα πιο ισχυρού Golf R.

Η πυροδότηση των φημών έγινε όταν ο Youtuber volkswizard, προχώρησε στη δοκιμή ενός Golf GTI , λαμβάνοντας, παράλληλα, ένα manual (εγχειρίδιο χρήστη), το οποίο αποτελεί επίσημο έγγραφο της VW. Στο κάτω μέρος της σελίδα, η οποία αφορά τους κινητήρες, αναγράφεται μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση.

Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2λιτρου 4κύλινδρου TSI, με την κωδική ονομασία “DNFF”, η οποία αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι η ισχύς του συγκεκριμένου μοτέρ είναι κατά 13 ps αυξημένη συγκριτικά με εκείνου του Golf R, δεν άργησαν να φουντώσουν οι φήμες περί λανσαρίσματος μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης, με διαφαινόμενη ονομασία “Golf R Plus”.

Σημειώνεται πως η ιδέα για ένα ακόμα πιο «καυτό» Golf R «τριγυρνά» στις σκέψεις των διοικούντων της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2014, όταν είχε προσγειωθεί στο σαλόνι της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνο το πρωτότυπο “R400”.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πιο πρόσφατες αναφορές σε ένα Golf R Plus, με τον επικεφαλής της εταιρείας, Herbert Diess, να έχει δώσει την συγκατάθεσή του στην ανάπτυξη του μοντέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λανσάρισμα του “R Plus” ενδέχεται να γίνει λίγο μετά την άφιξη του “R” στις αντιπροσωπείες.

Advertisement

Σημειώνεται ότι -όπως το Golf R- θα ενσωματώνει κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων μαζί με τετρακίνηση 4Motion της VW. Η ποσότητα της ροπής που θα διανέμεται στους άξονες θα μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ θα δούμε και ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP πολλαπλών σταδίων που ενσωματώνει λειτουργία drift mode.

Υπενθυμίζεται πως το VW Golf όγδοης γενιάς διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα ισχυρών κινητήρων η οποία απαρτίζεται από τα GTI, GTI TCR, GTD, GTE, Club Sport και “R”.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class

Κατασκοπεία: Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo

VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020