Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

Ελλάδα 22:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

ΝΕΑ

VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

ΝΕΑ

Μετά από μια δύσκολη εκκίνηση στη χρονιά, το VW Golf στη συνέχεια ανέκαμψε εμπορικά και τελικά κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του ως το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Με περισσότερα από 312.000 αυτοκίνητα να παραδίδονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, 134.000 εκ των οποίων στη Γερμανία, η τελευταία γενιά του δημοφιλούς Golf ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε το προκάτοχο Mk7.

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο Golf τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, καθιστώντας το 2020 ως το πρώτο έτος του μοντέλου στην Ευρώπη. Με αυτό, η Volkswagen προσπάθησε να κάνει μεγάλα βήματα στην τεχνολογία και το σύστημα πολυμέσων, διατηρώντας τα μηχανικά μέρη του γερμανικού μικρομεσαίου οικογενειακού σχεδόν παρόμοια με τα αντίστοιχα του απερχόμενου μοντέλου.

«Με το Golf 8 συνεχίζουμε απρόσκοπτα την ιστορία επιτυχίας των προηγούμενων γενεών του. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα στην κατηγορία του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ralph Brandstätter. «Μετά το ξέσπασμα του κορωνοιού την άνοιξη, διακόπηκε η ορμή των πωλήσεων, ωστόσο, το Golf κάλυψε το χαμένο έδαφος το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχία των πωλήσεων του Golf μπορεί επίσης να ανακουφίσει και τη VW με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Όπως αναφέραμε τον Μάιο, οι παραδόσεις σταμάτησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω προβλημάτων λογισμικού.

Η Volkswagen παρουσίασε επίσης τις εκδόσεις επιδόσεων GTI, GTD και GTE, οι οποίες βοήθησαν τις πωλήσεις. Η υψηλή ζήτηση για υβριδικά μοντέλα ήταν επίσης ένας μεγάλος παράγοντας, καθώς ένα στα τρία Golf που πωλήθηκαν το 2020 ήταν υβριδικό.

Advertisement

H Volkswagen όμως κυριάρχησε και στα διαγράμματα πωλήσεων στην Ευρώπη. Εκτός από το Golf λοιπόν, το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση, το Tiguan και το Passat ήταν το δεύτερο και το τρίτο αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία το 2020.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε ο Brandstätter. «Αλλά η ευγνωμοσύνη μου απευθύνεται επίσης σε ολόκληρη την ομάδα μας που έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης της πανδημίας».

Advertisement

Το Golf Mk8 αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις ΗΠΑ φέτος.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πως “ντριφτάρει” το νέο VW Golf R (video)

Advertisement

Τέλος το ηλεκτρικό VW Golf, λόγω ID.3

Οι τιμές των plug-in υβριδικών VW Golf & GTE στην Ελλάδα