Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf GTI: Πιο πλατύ δεν γίνεται

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Golf GTI: Πιο πλατύ δεν γίνεται

ΝΕΑ

VW Golf GTI: Πιο πλατύ δεν γίνεται

ΝΕΑ

Αριστούργημα ή τέρας; Η Prior Design μπουκώνει το GTI με στεροειδή και το αποτέλεσμα, είτε θα γοητεύσει είτε θα απογοητεύσει.

Advertisement
Advertisement

Θυμάστε το σκληροπυρηνικό Dacia Duster που δημιούργησε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή η Prior Design GmbH, εντυπωσιάζοντας με το φαρδύ αποτύπωμά του;

Σήμερα, ήρθε η ώρα να συστηθούμε με το νέο, εξίσου επιβλητικό ψηφιακό δημιούργημα της εταιρείας. Ο λόγος για ένα VW Golf GTI 8ης γενιάς που μοιάζει… λες και έχει «μπουκώσει» με στεροειδή.

Το πρώτο πράγμα, φυσικά, που παρατηρεί κανείς είναι το τεράστιο πλάτος του, για το οποίο φροντίζουν τα υπερμεγέθη φτερά. Πληθωρικός είναι επίσης ο μπροστινός προφυλακτήρας με το ενσωματωμένο spoiler και τον μεγάλο αεραγωγό. Τα παραπάνω στοιχεία δένουν αρμονικά με τις έντονες γραμμώσεις του καπό και επισκιάζουν πλήρως τους κατά τα άλλα κομψούς προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Εξαγριωμένη είναι και η εικόνα στο προφίλ με τις μεγάλες μαύρες ζάντες και τους φουσκωμένους θόλους. Ακόμα πιο extreme είναι το πίσω μέρος με τον διαχύτη, την ευμεγέθη αεροτομή και τις δύο εξατμίσεις.

Μολονότι, το ψηφιακό δημιούργημα παραπέμπει σε μια έκδοση επιδόσεων που – εφόσον υπήρχε- θα φιγούραρε στην κορυφή της γκάμας, συναντάμε κάποια στοιχεία που μαρτυρούν την… GTI προσωπικότητά του.

Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα σχετικά λογότυπα στους θόλους των μπροστινών τροχών και στην πίσω θύρα, όπως και η λεπτή κόκκινη οριζόντια λωρίδα που διατρέχει το ρύγχος του μοντέλου.

Advertisement

Δεδομένου ότι πρόκειται για μη πραγματικό μοντέλο, η Prior Design GmbH δεν αναφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά. Εφόσον, όμως, αυτό το «ακραίο» GTI λάμβανε σάρκα και οστά, θα ήταν… άδικο θα κληρονομούσε τον 2λιτρο TSI των 245 PS/370 Nm ροπής του «απλού» GTI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το «ακραίο» VW Golf GTI με τον W12 (+video)
Νέο VW Caddy: Πρακτικότητα van με τεχνολογία και ποιότητα ενός Golf
Συγκριτικό: Volkswagen Golf GTI vs Honda Civic Type R

 

Advertisement