Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο VW Caddy: Πρακτικότητα van με τεχνολογία και ποιότητα ενός Golf

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Caddy: Πρακτικότητα van με τεχνολογία και ποιότητα ενός Golf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο VW Caddy: Πρακτικότητα van με τεχνολογία και ποιότητα ενός Golf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βασισμένο πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του νέου VW Golf, το Caddy 5ης γενιάς είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο επαγγελματικό όχημα, συνδυάζοντας ανέσεις και ψηφιακές τεχνολογίες επιβατικού μαζί με όλες τις πρακτικές λύσεις και τις μεγάλες μεταφορικές ικανότητες που θα αναζητήσει ο επαγγελματίας σε ένα σύγχρονο van.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Caddy η VW κάνει ένα πραγματικό άλμα στην προσέγγιση των van καθώς για πρώτη φορά ενσωματώνει την πλατφόρμα και την τεχνολογία του Golf σε ένα επαγγελματικό όχημα. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Caddy διαθέτει την κορυφαία ποιότητα και τις ανέσεις που χαρακτηρίζουν το πιο δημοφιλές επιβατικό της Ευρώπης, στοιχεία τα οποία τα συνδυάζει με αρκετές νέες ιδέες και τεράστια ευελιξία στην αξιοποίηση του χώρου φόρτωσης. Και όλα αυτά μαζί με ένα κορυφαίο πακέτο ψηφιακών παροχών και εξοπλισμού υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία δημιουργούν ένα κορυφαίο περιβάλλον εργασίας για τον επαγγελματία που θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητά του με το μικρότερο δυνατό άγχος και τη λιγότερη κούραση από το δύσκολο έργο των αστικών μεταφορών.

Το νέο Caddy είναι άμεσα διαθέσιμο σε μία πληθώρα εκδόσεων για κάθε χρήση, είτε ως επιβατικό στις νέες εξοπλιστικές εκδόσεις ή ως αστικό van διανομών, με το στάνταρ ή το μεγάλο μεταξόνιο. Το Caddy Van έχει χώρο φόρτωσης 3,1 κυβικών μέτρων, ενώ το Caddy Van Maxi (με αυξημένο μεταξόνιο κατά 215 mm, συνολικά 4.853) φθάνει σε χωρητικότητα τα 3,7 κυβικά μέτρα, την ίδια στιγμή που το ωφέλιμο φορτίο του είναι 723 kg. Στο νέο Caddy Van μπορεί να χωρέσει μία ευρωπαλέτα καθώς το μέγιστο πλάτος μεταξύ των θόλων είναι 1.230 mm. Οι συρόμενες πόρτες έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα, στα 840 mm, με τις παλέτες να μπορούν να φορτωθούν και από το πλάι με διάφορους τρόπους είτε πλάγια στο κέντρο και στο πίσω μέρος, είτε πλάγια στη μέση και κατά μήκος πίσω. Το μέγιστο μήκος του χώρου φόρτωσης έως το διαχωριστικό είναι 1.797 mm (Van) και 2.150 mm (Van Maxi).

Advertisement
Advertisement

Σημαντική αναβάθμιση υπάρχει και στους κινητήρες, καθώς η ύπαρξη δύο καταλυτικών μετατροπέων και το twin dosing (διπλός ψεκασμός AdBlue) έχουν μειώσει σημαντικά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου στους πετρελαιοκινητήρες TDI, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο καθαρούς diesel παγκοσμίως. Η γκάμα του νέου Caddy αποτελείται από δύο TDI κινητήρες με απόδοση 102 και 122 ίππων και έναν βενζινοκινητήρα ΤSI με 114 ίππους, ενώ από το 2022 θα προστεθούν ένας κινητήρας φυσικού αερίου με 130 ίππους και ένα plug-in υβριδικό σύστημα (eHybrid).

Εκτός από την σημαντική μείωση των ρύπων οι νέοι κινητήρες είναι και πολύ πιο οικονομικοί. Για παράδειγμα η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου κατά NEDC του Caddy 2.0 TDI πέμπτης γενιάς, 102 PS με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, είναι 4,7 lt/100 km, δηλαδή 1,4 lt μικρότερη σε σχέση με τον αντίστοιχο κινητήρα στον προκάτοχό του. Σε αυτό βοηθά και η εξαιρετική αεροδυναμική του πολύ όμορφου νέου Caddy, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας του (Cd) 0,30 να αποτελεί τιμή αναφοράς για επαγγελματικό van. Σε σύγκριση και με τους ανταγωνιστές του, το νέο Caddy TDI έχει κατά μέσο όρο 10% καλύτερη οικονομία καυσίμου ενώ εκπέμπει και 10% λιγότερο CO2, Αντίστοιχη είναι η οικονομία και των βενζινοκινητήρων του, όντας πάλι το καλύτερο στην κατηγορία του.

Advertisement

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την μεγάλη γκάμα σε επιλογές μετάδοσης, με 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια ή αυτόματο DSG καθώς και την ύπαρξη τετρακίνητης έκδοσης 4Motion για μεταφορές σε περιοχές που επικρατούν πιο δύσκολες συνθήκες τον χειμώνα. Αξίζει επίσης να επισημανθεί η άμεση συγγένεια με το Golf σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο μηχανολογικό υπόβαθρο. Κάτι που σημαίνει μία ανάρτηση με την άνεση και την κορυφαία απόκριση ενός εξαιρετικού επιβατικού καθώς και την κορυφαία απόδοση των συστημάτων διεύθυνσης και πέδησης,, που και πάλι βρίσκονται στα πολύ υψηλά επίπεδα του Golf.

Advertisement

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου Caddy είναι το γεγονός ότι διαθέτει όλες τις τεχνολογίες που έκαναν την εμφάνισή τους στο Golf 8ης γενιάς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ένα επαγγελματικό van. Υπάρχουν συνολικά 19 συστήματα οδηγικής υποβοήθησης με στόχο την απόλυτη ασφάλεια και την διευκόλυνση του έργου του οδηγού. Ο χώρος των επιβατών είναι συνολικά αναβαθμισμένος, έχει μεγαλώσει και είναι πιο άνετος, ενώ και το ταμπλό κατασκευάζεται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά με κορυφαία εργονομία.

Ξεχωριστής μνείας χρήζουν τα ειδικά καθίσματα AGR ergoComfort με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφϋική υποστήριξη, όπως και το αναδιπλούμενο προς τα εμπρός κάθισμα του συνοδηγού Backpanel, το οποίο μετατρέπεται σε μία πολύ χρήσιμη επιφάνεια γραφείου. Πέρα από αυτά το νέο Caddy διαθέτει όλες τις σύγχρονες ψηφιακές παροχές που υπάρχουν και στο νέο Golf όπως για παράδειγμα την προαιρετική οθόνη Innovision Cockpit η οποία συνδυάζει το σύστημα πλοήγησης και τον Ψηφιακό Πίνακα Οργάνων Active Info Display. Το σύστημα infotainment διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με την κορυφαία να εφοδιάζεται με οθόνη των 10,0 ιντσών. Παράλληλα, υπάρχει φωνητικός χειρισμός και πλήθος δυνατοτήτων διασύνδεσης με κινητές συσκευές, καθώς και πρόσβαση σε mobile online υπηρεσίες των Επαγγελματικών Οχημάτων Volkswagen.

Advertisement

Συνολικά το νέο VW Caddy σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην αντίληψη για τα van, φέρνοντας όλη την τεχνολογία και την ποιότητα ενός κορυφαίου επιβατικού όπως το VW Golf στα επαγγελματικά οχήματα. Διαθέτοντας ένα μοναδικό ψηφιακό πακέτο υποβοήθησης και διασύνδεσης σε συνδυασμό με εξαιρετικές δυνατότητες φόρτωσης και έξυπνες ιδέες για την διευκόλυνση του μεταφορικού έργου, το νέο Caddy είναι αυτή την στιγμή η κορυφαία επιλογή για τον σύγχρονο επαγγελματία, που πέρα από ένα εργαλείο δουλειάς ψάχνει και ένα εξαιρετικής ποιότητας αυτοκίνητο το οποίο να τον βοηθά να διεκπεραιώνει με άνεση και ασφάλεια το έργο του.