Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VinFast VF3, το βιετναμεζικό αυτοκίνητο του λαού

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VinFast VF3, το βιετναμεζικό αυτοκίνητο του λαού

ΝΕΑ

VinFast VF3, το βιετναμεζικό αυτοκίνητο του λαού

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο VF3 είναι το νέο μοντέλο της VinFast και θα είναι οικονομικά προσιτό στην αγορά του Βιετνάμ.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο SUV όχημα που παρουσίασε η VinFast δεν δείχνει τις πραγματικές διαστάσεις του στις φωτογραφίες.

Ωστόσο, το μήκος του είναι 3.144 χλστμ., δηλαδή σχετικά μικρό για τα δεδομένα των αγοραστών της Δύσης, αντίστοιχο ενός οχήματος της mini κατηγορίας.

Πρόκειται για το VF3, όπως ονομάζεται και προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά του Βιετνάμ. Το αμάξωμά του είναι τετραγωνισμένο (ίσως να παραπέμπει στο αντίστοιχο του Suzuki Jimny), όμως η αισθητική του είναι αρκετά σύγχρονη.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του διαμορφώνουν ένα σύνολο αρκετά δυναμικό και προσδιορίζουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Ωστόσο, το VF3 θα διαθέτει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα, όπως ανακοίνωσε η VinFast.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το καινούργιο μοντέλο από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όμως οι παραδόσεις του στους ιδιοκτήτες του  θα αρχίσουν έναν χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2024.

Advertisement

Η VinFast δεν ανακοίνωσε ακόμα δεδομένα που να αφορούν στην απόδοσή του, την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του ή την αυτονομία του. Σε ό,τι αφορά στην τελευταία, το μόνο που αναφέρει είναι πως «θα προσφέρει εντυπωσιακή δυνατότητα μακρινής μετακίνησης, η οποία θα καλύπτει τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες του μέσου Βιετναμέζου οδηγού».

Όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν μεγάλη γκάμα επιλογών για την εξατομίκευση του VF3 τους αναφορικά με τον χρωματισμό και τα γραφικά στο αμάξωμα και μόνο δύο διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού («Eco» και «Pus», αντίστοιχα).

Advertisement

Τέλος, το σημαντικότερο είναι  πως το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι οικονομικά προσιτό για τα δεδομένα του Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Όπως αναφέρει σχετικά «χάρη στην ησυχία που θα παρέχει στους επιβάτες, στον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του και στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας που θα προσφέρει, έχει τη δυνατότητα να γίνει το “εθνικό αυτοκίνητό” μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζουν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά SUV της Vinfast;
VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla
O γιαλατζί Μασκ από το Βιετνάμ και τα δισεκατομμύρια στο βρόντο!

Advertisement