Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla

ΝΕΑ

VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla

ΝΕΑ

Ηλεκτρική επέλαση από τη βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast, που ετοιμάζει το λανσάρισμα των νέων ηλεκτρικών της μοντέλων – Πωλήσεις… αλά Tesla ορέγονται οι Βιετναμέζοι.

Advertisement
Advertisement

Να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκτοπίζοντας παραδοσιακές δυνάμεις -όπως είναι η ηγεμονεύουσα Tesla- επιθυμεί η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast, που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την εμπορική της πορεία στη Γηραιά Ήπειρο.

Αφετηρία θα αποτελέσουν οι αγορές της Γαλλίας και της Γερμανίας από την άνοιξη του 2022, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VinFast Europe, Bich Tran, σε σχετική εκδήλωση στα κεντρικά της Pininfarina, τον περασμένο μήνα.

Οι γνωστός ιταλικός οίκος σχεδίασης, μάλιστα, επιμελήθηκε το design των δύο πλήρως ηλεκτρικών SUV της μάρκας: Του μεσαίου μεγέθους VF 35 και του μεγάλου, 7θέσιου VF36.

Advertisement
Advertisement

Μετέπειτα η ατζέντα της VinFast περιλαμβάνει επέκταση στις αγορές της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Σκανδιναβίας και της Ελβετίας, με ορίζοντα τις αρχές του 2023. Οι Βιετναμέζοι θα πουλούν στην Ευρώπη αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, που θα εισάγονται από το εργοστάσιό της στο Hai Phong, στο βόρειο κομμάτι της χώρας.

H Vinfast παρουσίασε το VF e35 στην πατρίδα της, ενώ έδωσε και μια πρόγευση του VF e36, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, τον επόμενο μήνα. Αυτό, ωστόσο, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τεχνικές προδιαγραφές των μοντέλων, οι οποίες αυτή την ώρα βρίσκονται στο σκοτάδι.

Advertisement

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι η Vinfast θα υιοθετήσει ένα μοντέλο απευθείας πωλήσεων, πανομοιότυπο με αυτό της Tesla. Οι πελάτες της, δηλαδή, δεν θα αγοράζουν τα προϊόντα της μέσω αντιπροσώπων, αλλά κατευθείαν μέσω του διαδικτύου.

Advertisement

Μάλιστα, έχει μεριμνήσει και για τη… μεταγραφική της ενίσχυση, εντάσσοντας στον δυναμικό της τον τέως CEO της Opel,  Michael Lohscheller, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών του βιετναμέζικου brand.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O πρώην επικεφαλής της Opel πήρε μεταγραφή… στο Βιετνάμ
Στο Παρίσι η βιετναμέζικη VinFast με δύο concept μοντέλα
H VinFast από το Βιετνάμ κάνει άνοιγμα σε Αμερική και Ευρώπη

Advertisement